KF vicepremjers pastāstīja, kad Baltkrievija novirzīs kravas uz Krievijas ostām

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasРабота морского торгового порта Усть-Луга
Работа морского торгового порта Усть-Луга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija varētu jau šogad sākt naftas produktu eksportu caur Krievijas ostām, uzskata Krievijas vicepremjerministrs Aleksandrs Novaks.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Pārrunas par piegādēm atsākās augustā, kad Lietuvas valdība ieviesa sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Krievijas vicepremjerministrs Aleksandrs Novaks pastāstīja, ka Baltkrievijas naftas produktu piegādes caur Krievijas ostām ir iespējamas jau šogad.

"Pilnīgi iespējams, ka jau 2021. gadā (Baltkrievija – red.) var (piegādāt – red.) daļu apjomu, ņemot vērā vienošanās un aktuālos jautājumus, ko risina kompānijas. Manuprāt, 2021. gads ir reāls termiņš, kad jau varētu sākt," konstatēja Aleksandrs Novaks intervijā telekanālam RBK.

Ведущий эксперт Фонда Национальной энергетической безопасности, эксперт Финансового университета при правительстве РФ Станислав Митрахович - Sputnik Latvija
"Tā būs vienkāršāk": eksperts pastāstīja par Krievijas tarifiem Baltkrievijas tranzītam

Atgādināsim, ka jau augusta beigās Aleksandrs Lukašenko ierosināja novirzīt visas tirdzniecības plūsmas no Lietuvas. Toreiz Baltkrievijas vadītājs atzīmēja, ka "30% Lietuvas budžeta veido mūsu kravu plūsmas caur Lietuvu". Pēc viņa domām, Viļņa ir "uzmetusi lūpu" un pienācis laiks "nolikt to pie vietas".

Iepriekš Aleksandrs Novaks atklāja, ka Krievija apspriež 4-6 miljonu tonnu Baltkrievijas naftas produktu pārvirzīšanu uz Krievijas ostām. Jūras ostām vēl ir brīva jauda naftas produktu pārkraušanas jomā, tāpat kā iespēja izstrādāt savstarpēji izdevīgus ekonomiskos noteikumus ar baltkrievu partneriem. Pārsvarā runa ir par ostām valsts ziemeļrietumos – Ustjlugā, Primorskā un Sanktpēterburgā.

Ziņu lente
0