Eksperts pamatoja Rietumu negatīvo attieksmi pret vakcīnu "Sputnik V"

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasКомпонент №1 двухкомпонентной векторной вакцины от коронавируса "Спутник V"
Компонент №1 двухкомпонентной векторной вакцины от коронавируса Спутник V - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vērojama Krievijā izstrādātās vakcīnas diskreditācija ar mērķi apgrūtināt tās izeju starptautiskajā tirgū, lai arī par to interesējas desmitiem valstu.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Rietumvalstu mēģinājumi diskreditēt vakcīnu koronavīrusa profilaksei "Sputnik V" un NATO valstu militārie centieni savaldīt Krieviju ir savstarpēji saistīti, uzskata militārais eksperts Igors Korotčenko. Savu viedokli viņš pauda sarunā ar RIA Novosti.

Человек с флагом США на Таймс-сквер в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija
Viedoklis
Prettrampa vakcīna

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs pastāstīja, ka ārvalstis piešķīrušas līdzekļus Krievijas vakcīnas "Sputnik V" diskreditācijai, un pastāstīja: tuvākajā laikā parādīsies "pseidoanalītisku "izmeklēšanu" sērijas un "aculiecinieku" melīgas liecības par Krievijas vakcīnas "bīstamību" vai vispārēju "atteikšanos" no vakcinēšanās".

Eksperts atgādināja, ka vakcīnas izstrāde ir lielās politikas un nacionālās drošības jautājums. Kopumā, norādīja Korotčenko, informatīvā kampaņa pret "Sputnik V" notiek līdztekus "Rietumu militārajiem centieniem savaldīt Krieviju".

"Tā ir Krievijas vakcīnas diskreditācija ar mērķi apgrūtināt tās izeju starptautiskajā tirgū. Taču par to interesējas desmitiem valstu... Jautājums par vakcīnu, visi šie kaitnieciskie soļi, tie iederas militārajā fonā, jo tā ir kompleksa politika pretdarbībai Krievijas Federācijai no NATO valstu, pārsvarā – ASV puses," paziņoja eksperts.

Augustā Krievijas Veselības ministrija reģistrēja pirmo vakcīnu pasaulē Covid-19 profilaksei, ko izstrādājis Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskais centrs. Tā ieguva nosaukumu "Sputnik V". Vakcīna izstrādāta uz labi izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusa vektoru platformas. Starp tās priekšrocībām ir drošība un efektivitāte, turklāt nav ilgtermiņa negatīvu seku.

Ziņu lente
0