"Nekādas slēptas domas": Krievijas prezidents pastāstīja, kāpēc vēl nav apsveicis Baidenu

© AFP 2023 / POOLИзбранный президент Джо Байден с женой и всей семьей после обращения к нации 7 ноября 2020 года в Уилмингтоне, Делавэр
Избранный президент Джо Байден с женой и всей семьей после обращения к нации 7 ноября 2020 года в Уилмингтоне, Делавэр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts Džo Baidens sāka saņemt apsveikumus ar ievēlēšanu prezidenta amatā pēc tam, kad paziņoja, ka ir uzvarējis prezidenta vēlēšanās. Neapsveica tikai Krievija. Vladimirs Putins paskaidroja, kāpēc.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. ASV prezidenta vēlēšanas notika 3. novembrī, taču jaunā Baltā nama saimnieka vārds joprojām oficiāli nav nosaukts. ASV prezidenta kandidāts pats sevi nodēvēja par uzvarētāju un saņēma apsveikumus no kolēģiem dažādās valstīs, izņemot saprātīgi atturējušos Krieviju.

Krievijas līderis Vladimirs Putins pastāstīja, kāpēc atturējies no apsveikšanas, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu "Rossija 1".

"Formāli lietām ir jābūt izdarītām atbilstoši ierastajai praksei un lietas juridiskajai pusei. Šeit nav nekādas slēptas domas un nekā, kas būtu neparasts, vai kalpotu par pamatu tālākam mūsu attiecību sabrukumam," paskaidroja Putins.

Viņš atzīmēja, ka Krievija ar vienādu cieņu izturas gan pret esošo ASV prezidentu Donaldu Trampu, gan pret viņa oponentu, prezidenta kandidātu Džo Baidenu.

Atgādināsim, ka Tramps cenšas izcīnīt balsis tiesās. Un ASV galveno dienestu administrācijas (GSA) vadītāja, Trampa darbiniece Emīlija Mērfija nesteidz parakstīt dokumentus par vairāk nekā 6 miljonu dolāru piešķiršanu Baidena štābam, kas ir nepieciešami varas nodošanas nodrošināšanai.

Taču Baidena palīgs Rons Klains paziņoja, ka pagājušās nedēļas izskaņā GSA atbalstīs varas pārejas uzsākšanu pie jaunā līdera. Taču nedēļa beigusies, un tas joprojām tā arī nav noticis.

Ziņu lente
0