KF ĀM: ar izdomātu ieganstu Lietuva aizliedz Krievijas telekanālu

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Lietuvu jau skan kritika situācijas ar vārda brīvību dēļ, taču Viļņa turpina izstumt Krievijas medijus no savas informācijas telpas, raizējoties par demokrātiskām tiesībām citās valstīs.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) iniciējusi Krievijas telekanāla "RTR Planeta" retranslācijas apturēšanas procedūru. Kā jau ziņoja Sputnik Lietuva, par iemeslu šādām darbībām regulators nosauca raidījumu "60 minūtes" ar Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska piedalīšanos, kurā iestāde saskatīja "kara, naida un nacionālā naida kurināšanu". Tāpat, pēc regulatora domām, telekanāls vairākkārt ir pārkāpis Eiropas Savienības Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu un Lietuvas likumu par sabiedrisko informāciju.

Populārā Krievijas telekanāla "RTR Planeta" retranslācijas Lietuvas teritorijā apturēšanas procedūra ir uzsākta, aizbildinoties ar izdomātu ieganstu, atzīmēja brīfinga laikā KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Lietuvas varasiestādes, kuras, protams, raizējas par demokrātisko tiesību un brīvību augstajiem standartiem citās valstīs, pie sevis turpina konsekventu līniju uz jebkādas citādas domāšanas iznīdēšanu. Tās ietvaros no valsts informācijas telpas tiek izstumti Krievijas masu mediji," konstatēja Zaharova.

Viņa atgādināja, ka nelabvēlīgā situācija Lietuvā vārda brīvības jomā jau ir kalpojusi par pamatu kritikai no attiecīgo starptautisko struktūru puses. Tā, "Reportieri bez robežām" jūlijā nosodīja Viļņas rīcību saistībā ar telekanāla Russia Today retranslācijas aizliegumu.

"Mēs uzskatām, ka veselais saprāts gūs virsroku un Lietuva beidzot sāks ievērot Eiropā vispārpieņemtās civilizētu valstu normas, savukārt attiecīgās starptautiskās struktūras neatstās šo tematu bez atbilstošas reakcijas," nobeigumā sacīja Zaharova.

Lietuva iepriekš jau ir apturējusi uz gadu kanāla "RTR Planeta" retranslāciju. Viļņa kopā ar pārējām Baltijas galvaspilsētām regulāri cenšas ierobežot Krievijas mediju darbu. KF ĀM jau ir atzīmējuši, ka Baltijas kurss pie totālas krievvalodīgo mediju cenzūras ir pretrunā ar paziņojumiem par uzticību Eiropas vērtībām un pauž nievājošu attieksmi vārda un mediju brīvības pamatprincipiem.

Ziņu lente
0