Krievijā atklāti dati par vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasВакцинация добровольцев против COVID-19
Вакцинация добровольцев против COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas Veselības ministrijas rīkojuma Nacionālais medicīniskais Terapijas un profilaktiskās medicīnas pētījumu centrs kontrolē pret koronavīrusu izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Pret koronavīrusu izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" kontrole vakcinētajām personām civilā apgrozījumā demontrē, ka preparāta efektivitāte pārsniedz 90%, informēja Nacionālā medicīniskā Terapijas un profilaktiskās medicīnas pētījumu centra direktore, Veselības ministrijas galvenā ārštata terapeite Oksana Drapkina.

Iepriekš kompānija "BioNTech"paziņoja, ka vakcīna, ko tā izstrādājusi sadarbībā ar "Pfizer", mēģinājumos nodemonstrējusi efektivitāti vairāk nekā 90% apmērā, novēršot inficēšanos ar Covid-19, un pieteikums vakcīnas reģistrācijai ASV, iespējams, tiks iesniegts jau novembrī.

"Krievijas Veselības ministrijas uzdevumā mēs kontrolējam vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti civilā apgrozījuma ietvaros vakcinētajiem pilsoņiem. Mūsu novērojumi liecina, ka tā pārsniedz 90%. Vēl vienas efektīvas vakcīnas parādīšanās – tā ir laba ziņa visiem," Drapkinas teikto citēja RIA Novosti.

Pirmā pasaulē izstrādātā vakcīna "Sputnik V" Covid-19 profilaksei izstrādāta Gamaleja vārdā nosauktajā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskajā centrā un tiek ražota sadarbībā ar Krievijas Tiešo investīciju fondu. TIF direktors Kirils Dmitrijevs pastāstīja, ka pieteikumi vakcīnas iegādei saņemti vairāk nekā no 50 valstīm.

Koronavīrusa pandēmija, kas gada sākumā izplatījās no Ķīnas, aptvērusi visu pasauli. Saskaņā ar Hopkinsa universitātes datiem, pasaulē fiksēti 50,5 miljoni Covid-19 gadījumu, vairāk nekā 1,2 miljoni gadījumu beigušies letāli, aptuveni 33 miljoni cilvēku izveseļojušies. Pasaules veselības organizācija atzīmēja, ka līdz šim nav iespējams prognozēt pandēmijas noslēguma termiņus.

Ziņu lente
0