Politika

Kremlis paskaidroja, kāpēc Putins nav apsveicis Baidenu ar uzvaru

© REUTERS / Kevin LamarqueДжо Байден выступает перед избирателями
Джо Байден выступает перед избирателями - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs atgādināja, ka ASV sagaidāmas juridiskas procedūras, ko anonsējis pašreizējais prezidents, tāpēc nepieciešams sagaidīt oficiālo paziņojumu.

RĪGA, 10. novembrisSputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paskaidroja, kāpēc Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins apsveicis Donaldu Trampu tūlīt pēc vēlēšanām, bet Džo Baidenu – ne, pastāstīja RIA Novosti.

Протестная акция сторонников Дональда Трампа в Фениксе - Sputnik Latvija
Jurists izvērtēja Trampa izredzes pārsūdzēt vēlēšanu rezultātus tiesā

"Starpība ir acīmredzama. Jūs redzat, ka tur gaidāmas noteiktas juridiskās procedūras, ko anonsēja pašreizējais prezidents, (..) ar to situācija atšķiras. Tāpēc mēs uzskatām, ka būtu korekti tomēr sagaidīt oficiālo paziņojumu... Toreiz (iepriekšējās prezidenta vēlēšanās ASV – red.) nebija ziņu par juridiskiem strīdiem," viņš teica.

3. novembrī ASV notika prezidenta vēlēšanas. Balsu skaitīšana turpinās, tomēr amerikāņu vadošie mediji paziņoja par demokrāta Džo Baidena uzvaru. Arī viņš pats pasludināja savu uzvaru.

Pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps nav atzinis sakāvi, viņa advokāti sagatavojuši prasības vairāku štatu tiesās ar prasību apturēt balsu skaitīšanu un izmeklēt domājamos pārkāpumus.

Saskaņā ar likumu jaunievēlētajam prezidentam jāstājas amatā 2021. gada 20. janvārī.

Ziņu lente
0