Krievijas politiķis paskaidroja, kāpēc Krievijai ir svarīgas vēlēšanas ASV

© Sputnik / Yuki Iwamura / Pāriet pie mediju bankasВход в один из избирательных участков в Вашингтоне
Вход в один из избирательных участков в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka svarīgākais ir tas, kā mainīsies Krievijas un ASV attiecības pēc vēlēšanām.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Ja ASV atteiksies no agrākajiem izteikumiem par iedomāto ārējo iejaukšanos vēlēšanās, pazudīs arī uzmācīgā interese par Krieviju. KF ir svarīga konsekvence ASV politikā, uzskata Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs, vēsta RIA Novosti.

Otrdien ASV notika vispārējās vēlēšanas. Vēlētāji atdeva savas balsis par prezidentu un viceprezidentu, visiem 435 Pārstāvju palātas locekļiem, aptuveni trešo daļu Senāta (35 senatori), 11 štatu un divu teritoriju gubernatoriem, kā arī vietējās likumdošanas sapulcēm vairākos štatos. Balsošana oficiāli noslēdzās pulksten 01:00 (8:00 pēc Latvijas laika), kad durvis slēdza vēlēšanu iecirkņi Aļaskā.

"Mums, protams, galvenais jautājums ir par to, kas mainīsies Krievijas virzienā. Šajā ziņā iespējami varianti," Kosačovs konstatēja savā lapā Facebook

Viņš konstatēja, ka gadījumā, "ja pazudīs amerikāņu iekšpolitikā centrālais Krievijas iedomātās iejaukšanās faktors, jebkuram ASV prezidentam svarīgāki kļūs citi jautājumi." Zināmā mērā svarīgāka būs Ķīnas tēma, vai mazāk svarīga – Irāna, taču "lai nu būtu kā būdams – tikai ne ieciklēšanās uz Krieviju," viņš piebilda.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Donalds Tramps ziņo par milzīgu krāpšanos vēlēšanās

Tāpat jāpatur prātā, ka pēdējos gados Baltā nama politiku attiecībās ar Krieviju pārsvarā noteica nevis prezidenta nostādnes, bet gan noskaņojums Kongresā, atgādināja politiķis.

"Vai tur prioritātes mainīsies? Otrdien visa pārējā starpā tiek izlemts 35 vietu liktenis Senātā no 100, un tas ietekmēs jebkura ASV prezidenta politiku," viņš uzsvēra.

Tomēr daudz kas mainītos, ja kongresmeņi aptvertu: Krievija nav ASV pašreizējo problēmu avots. Tas jau daudz nozīmētu, jo pat tādā kontekstā iespējams veidot attiecības ar jebkuru Baltā nama administrāciju, ir pārliecināts politiķis.

"Es teiktu, ka mums izdevīga jebkāda noteiktība, kuras apstākļos zaudējušajiem nenāksies ķerties pie ārējas iejaukšanās faktora. Amerikai laiks atgriezties pie saprātīgas politikas, kurā mēs to vienmēr atbalstīsim. Pārāk ilgi jau gaidām," piezīmēja senators.
Ziņu lente
0