Krievijas IeM informē par rezultātiem, ko devusi pārbaude situācijā ar Navaļniju

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasРассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде
Рассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc dažādu video ierakstu, komentāru, interviju publikācijām medijos policijas darbinieki veic papildu pārbaudes pasākumus ar mērķi noskaidrot visus incidenta apstākļus.

RĪGA, 9. oktobris - Sputnik. Krievijas Iekšlietu ministrijas darbinieki iztaujājuši vairāk nekā 230 cilvēkus, kuri saskārušies ar Alekseju Navaļniju Tomskā vai bija viņa pārvietošanās maršruta liecinieki, informēja Krievijas IeM Sibīrijas federālā apgabala Transporta pārvalde.

"Patlaban ar mērķi saņemt ziņas, kas varētu palīdzēt rekonstruēt notikumu ainu, iztaujāti vairāk nekā 230 cilvēki, kuri sazinājušies ar Navaļniju laikā, kad viņš uzturējās Tomskā un Tomskas apgabalā vai bija viņa pārvietošanās maršruta liecinieki," paziņojumu citēja RIA Novosti.

Policijas darbinieki piezīmēja, ka, ņemot vērā augošo skaitu dažādu videoierakstu, komentāru un interviju medijos, notiek papildu pārbaudes pasākumi ar mērķi noskaidrot visus incidenta apstākļus.

Pie tam jāpiebilst, ka Korupcijas apkarošanas fonda (tā vadītājs ir Aleksejs Navaļnijs) darbinieki nevēlas sadarboties ar Krievijas IeM, liecina informācija Krievijas IeM Sibīrijas federālā apgabala Transporta pārvaldes vietnē.

"Pašlaik policijas darbinieki cenšas saņemt viņus interesējošo informāciju no Korupcijas apkarošanas fonda darbiniekiem, taču viņi atsakās sniegt skaidrojumus pēc būtības jautājumos, kas interesē izmeklēšanas iestādes. Piemēram, Vladlens Loss izvairījās no atbildēm uz jautājumiem par Navaļnija numura apskates apstākļiem un dažādu priekšmetu izņemšanu no tā, kā arī to tālākās pārvešanas metodēm. Viņš apgalvoja, ka neatceras, kas noticis pēc tam, kad administrators atvēris viesnīcas numura durvis," pastāstīja policijas darbinieki.

Incidents ar Navaļniju

Krievijas Korupcijas apkarošanas fonda dibinātājs Aleksejs Navaļnijs tika hospitalizēts 20. augustā Omskā, kad viņam kļuva slikti lidmašīnā. Divas dienas vēlāk Navaļnijs tika pārvests uz Vāciju. Atsaucoties uz kara mediķiem, Vācijas valdība, paziņoja, ka Krievijas valstspiederīgais it kā saindēts ar vielu no kaujas vielu grupas "Novičok". Maskava nosūtīja pieprasījumu ar lūgumu sniegt sīkāku informāciju par Berlīnes laboratorijas analīžu rezultātiem, un atgādināja: saskaņā ar izmeklējumiem, kas veikti Krievijā, nekādas indes pacienta urīnā un asinīs netika atrastas.

Vācijas Ministru kabinets pastāstīja, ka vācu ekspertu slēdzienus apstiprinājušas laboratorijas Zviedrijā un Francijā, paralēli pēc Berlīnes pieprasījuma izmeklēšanu sākusi OPCW.

Алексей Навальный  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Toksikologs: diagnoze "saindēšanās" Navaļnijam neapstiprinājās

Kremlis paziņoja, ka Berlīne nav informējusi Maskavu par saviem slēdzieniem, bet ĀM uzsvēra: Krievija gaida Vācijas atbildi uz oficiālo pieprasījumu.

Jau Navaļnija hospitalizācijas dienā pārbaudes sāka prokuratūra un policija. Krievijas vēstniecība Vācijā norādīja, ka gaida no Vācijas varasiestādēm operatīvu atbildi uz Ģenerālprokuratūras pieprasījumu par tiesiskās palīdzības sniegšanu lietā. Krievija ir ieinteresēta un vēlas noskaidrot situāciju, taču šim nolūkam nepieciešama informācija no Vācijas, kas pagaidām nav saņemta.

Zināms, ka Vācijas izlūkdienestam BND bija piekļuve "Novičok" no 90. gadiem. Turklāt tas pētīts aptuveni 20 rietumvalstīs, arī Lielbritānijā, ASV, Zviedrijā un Čehijā.

23. septembrī klīnika Berlīnē ziņoja, ka Navaļnijs izrakstīts no stacionāra, viņa stāvoklis ir apmierinošs, ārstējošie mediķi pieļauj, ka viņš izveseļosies pilnībā.

Ziņu lente
0