Eksperts izvērtēja pilnas Krievijas robežu slēgšanas iespēju

© Sputnik / Sergey MelkonovПункт пропуска "Терехово" на латвийско-российской границе
Пункт пропуска Терехово на латвийско-российской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd robežu slēgšana vairs nav tik efektīva, kā pavasarī, paziņoja Krievijas Tūrisma industrijas savienības viceprezidents Jurijs Barzikins.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Sakarā ar koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, Krievijā atkal var tikt slēgtas robežas un samazināts lidojumu skaits, paziņoja RIA Novosti Federācijas Padomes Sociālo lietu komitejas vadītāja vietnieks Valērijs Rjazanskis.

Krievijas Tūrisma industrijas savienības viceprezidents Jurijs Barzikins pauda šaubas par to, ka Krievijā gaidāma totāla robežu slēgšana.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Pirmās Krievijas vakcīnas pret Covid-19 partijas nosūtītas uz visiem KF reģioniem

"Tā nemēdz būt, ka ar visiem tiek slēgtas robežas. Pat pandēmijas plosīšanās laikā noteiktām iedzīvotāju grupām robežas bija atvērtas… Dinamika pēc saslimušo skaita Krievijā ir, taču ne tika liela, lai slēgtu robežas. Ja agrāk Covid-19 ieveda no ārzemēm, tad tagad inficēšanās notiek valsts robežās. Tādēļ koronavīrusa izplatības novēršanai tiek īstenoti citi pasākumi paziņoja Sputnik Latvija Barzikins.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, aizvadītajā diennaktī Krievijā ir atklāti 10 888 Covid-19 gadījumi, miruši 117 cilvēki, izveseļojās 3181. Diennakts pieauguma temps sastāda 0,9%. Saslimstība ar koronavīrusu sāka pieaugt aptuveni pirms nedēļas un pakāpeniski atgriežas pie pavasara rādītājiem, kad Krievija slēdza savas robežas. Kopumā epidēmijas laikā Krievijā ir atklāti 1 225 889 inficētie, nomira 21 475 cilvēki, izveseļojās – 982 324.

Ziņu lente
0