"Novičok" izstrādātājs komentēja Mirzajanova atvainošanos Navaļnijam

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasАкции в поддержку А. Навального
Акции в поддержку А. Навального  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperts uzsvēra, ka Mirzajanovs nekad nav bijis šīs vielas izstrādātāju grupā un izteica pieņēmumu, ka Mirzajanovs izdarīja paziņojumu, izpildot kāda pasūtījumu.

RĪGA, 20. septembris – Sputnik. Leonīds Rinks, viens no nervus paralizējošās vielas "Novičok" izstrādātājiem, komentēja ASV dzīvojošā Vila Mirzajanova paziņojumu, kuru tāpat dēvē par šīs vielas izgudrotāju, vēsta RIA Novosti.

Mediji ziņoja, ka Mirzajanovs atvainojies Aleksejam Navaļnijam un tostarp atzīmējis, ka blogera simptomi ļoti līdzinās "Novičok" iedarbībai.

Rinks uzsvēra, ka Mirzajanovs nekad nav bijis šīs vielas izstrādātāju grupas sastāvā.

"Viņam nav nekāda sakara nedz ar bioķīmiju, nedz ar ko. Parasts hromatogrāfists. Viņš nav mūsu grupā, viņš nodarbojās ar notekūdeņu kontroli, to, kas izlejas no uzņēmuma. Viņam ar "Novičok" radīšanu nav nekāda sakara," pastāstīja Rinks RIA Novosti.

Tādēļ, piebilst viņš, Mirzajanovs nevar zināt saindēšanās ar "Novičok" simptomus.

"Viņam mēdz būt kādas zināšanas par noteiktām struktūrām, nevis par bioloģisko iedarbību," uzskata Rinks.

Viņš pieņem, ka Mirzajanovs izdarīja paziņojumu, izpildot kāda pasūtījumu.

Немецкие медики везут Алексея Навального в клинику Шарите, Берлин - Sputnik Latvija
"Novičok" izstrādātājs vērtē "saindētas" pudeles parādīšanos Navaļnija lietā

Turklāt Rinks kārtējo reizi atzīmēja, ka Navaļnija simptomi un pats fakts, ka viņš ir izdzīvojis, ir pretrunā ar "Novičok" pielietošanu.

"Es simts reizes esmu teicis, ka viņa simptomi nekādā veidā nav saistīti ar "Novičok". Viņš nebūtu izdzīvojis, ja tas būtu bijis "Novičok"," nobeigumā sacīja eksperts.

20. augustā lidmašīna, kurā Navaļnijs devās no Tomskas uz Maskavu, veica ārkārtas nosēšanos Omskā tāpēc, ka opozicionāram kļuva slikti. Viņš tika nogādāts ātrās palīdzības slimnīcā, un reģionālā Veselības ministrija informēja, ka pacients atrodas reanimācijā.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša iepriekš izteica pieņēmumu, ka Navaļnijs ir saindēts. Viņa apgalvoja, ka politiķis iepriekšējā dienā nav lietojis alkoholu vai "dzēris kaut kādas tabletes". Pēc aviokompānijas datiem, lidmašīnā pasažieris neko nav ne ēdis, ne dzēris.

Pirms izlidošanas viņš padzēra tēju lidostā. Videoierakstos redzams, ka glāzi ar dzērienu Navaļnijam atnesis Korupcijas apkarošanas fonda darbinieks Iļja Pahomovs.

Slimnīcā pastāstīja, ka  saindēšanās ir tikai viens no iespējamajiem politiķa stāvokļa iemesliem un slimnīcā viņš saņem visu nepieciešamo palīdzību, tomēr atrodas komā.

Gevorgs Mirzajans - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: Eiropa nevar atļauties atzīt patiesību Navaļnija lietā

Omskas ātrās medicīniskās palīdzības slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Anatolijs Kaļiņičenko piektdien paziņoja, ka veiktie izmeklējumi nav fiksējuši indes un to pēdas pacienta asinīs vai urīnā. Vēlāk slimnīcas galvenais ārsts pastāstīja žurnālistiem, ka par galveno darba diagnozi uzskata vielmaiņas traucējumus, kas radījuši krasu cukura satura krišanos asinīs.

Vēlāk mediķi atļāva pārvest Navaļniju uz klīniku "Charite" Berlīnē, jo to pieprasīja radinieki (sākotnēji konsīlijs atzina, ka pacients nav transportējams).

Ziņu lente
0