Pussimts valstu apspriež ar Krieviju vakcīnas pret Covid-19 piegādes

© Sputnik / AFK Sistema / Pāriet pie mediju bankasПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauno vakcīnu pret Covid-19, kuru Krievija izstrādāja pirmā pasaulē, vēlētos saņemt vairāk valstu, taču, diemžēl, esošajā posmā KF var saražot tikai noteiktu preparāta daudzumu.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Pēc Krievijas Tiešo investīciju fonda (KTIF) vadītāja Kirilla Dmitrijeva sacītā, Krievija apspriež vakcīnas pret Covid-19 Sputnik V piegādes ar 50 valstīm, vēsta RIA Novosti.

Lai gan tas nav robežpunkts. Par preparātu interesējas vairāk valstu, taču pagaidām Krievija var saražot "tikai noteiktu vakcīnas daudzumu", paskaidroja Dmitrijevs.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Pirmās Krievijas vakcīnas pret Covid-19 partijas nosūtītas uz visiem KF reģioniem

Viņš atzīmēja, ka daudzas valstis jau ir uzsākušas Krievijas vakcīnas Sputnik V klīniskos izmēģinājumus. Un regulatoru atzinību tā varētu saņemt jau oktobrī vai novembrī.

KTIF pagaidām fokusējas uz tām valstīm, kur tiecas pēc iespējas ātrāk atzīt Krievijas vakcīnu un izrāda vislielāko interesi par partnerību.

Atgādināsim, ka 11. augustā Krievijā piereģistrētā pasaulē pirmā vakcīna pret koronavīrusu, kuru izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs un kura ieguva nosaukumu Sputnik V, netika izveidota "no nulles", īsā laika posmā, bet gan kļuva par pētījumu rezultātu, kuri ilguši vairākas desmitgades. Sākot no adenovīrusu vektoru tehnoloģijas izstrādes brīža līdz tās ieviešanai praksē pagāja četras desmitgades.

Krievijas vakcīna pret koronavīrusu jau ir laista klajā apgrozībā. Tas nozīmē, ka drīzumā preparāts nonāks līdz visiem iedzīvotāju slāņiem. Pirmie tiks vakcinēti tie, kas ietilpst riska grupā: ārsti un skolotāji. Pārējiem nāksies nedaudz pagaidīt.

Sputnik V pēcreģistrācijas pētījumi ilgs no diviem mēnešiem līdz pusgadam.

Ziņu lente
0