Krievijas iedzīvotāji pauda viedokli par Krievijas un Baltkrievijas apvienošanos

© POOL / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит главы МИД РФ С. Лаврова в Белоруссию
Рабочий визит главы МИД РФ С. Лаврова в Белоруссию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Viskrievijas sabiedriskā viedokļa pētījumu centra aptaujas datiem, 43% Krievijas pilsoņu nevēlas apvienoties vienā valstī, 22% izteicās par vienlīdzīgu abu valstu savienību.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Saskaņā ar kārtējās Viskrievijas sabiedriskā viedokļa pētījumu centra aptaujas datiem, 43% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka Baltkrievijas un Krievijas Savienības valsts nav jānoved pie apvienošanās vienā valstī, pēc viņu domām, pietiek ar labu kaimiņattiecību uzturēšanu starp valstīm, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Kārtējais Viskrievijas sabiedriskā viedokļa pētījumu centra pētījums tika veikts 2020. gada augustā 1600 Krievijas iedzīvotāju vidū vecumā virs 18 gadiem ar telefona intervijas metodi. Respondenti atbildēja uz jautājumu "Kādu jūs vēlētos redzēt Krievijas un Baltkrievijas Savienības valsti".

Beigās tika saņemti sekojoši rezultāti: 22% (gandrīz ceturtā daļa respondentu) izteicās par integrācijas padziļināšanu un abu valstu apvienošanu uz vienlīdzības pamata, 43% Krievijas iedzīvotāju nevēlas apvienoties vienā valstī un 17% atbalstīja ideju par Baltkrievijas pievienošanos Krievijas sastāvā uz viena vai vairāku reģionu pamata. Atbildi nesniedza 12%, savukārt 5% bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Tāpat, saskaņā ar pētījuma datiem, 57% aptaujāto KF pilsoņu zina par Savienības valsts izveidošanu, no tiem 16% ir labi informēti par to.

Atgādināsim, ka tālākas abu valstu integrācijas temats citu aktuālo tematu skaitā tiks apspriests gaidāmajā Krievijas un Baltkrievijas prezidentu Vladimira Putina un Aleksandra Lukašenko tikšanās laikā Sočos, kura notiks pirmdien, 14. septembrī.

Ziņu lente
0