Kā norit Krievijas vakcīnas pret Covid-19 izmēģinājumi "Vektor" centrā

© Sputnik / AFK Sistema / Pāriet pie mediju bankasПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas zinātniskajā centrā "Vektor" norisinās vakcīnas pret koronavīrusu klīnisko pētījumu otrā kārtā.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Pirmā Krievijas vakcīna pret koronavīrusu, kuru izstrādāja N. Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrs ar Krievijas Aizsardzības ministrijas speciālistu līdzdalību, jau ir izgājusi reģistrāciju, ieguvusi nosaukumu "Sputnik V" un izlaista ražošanā.

Paralēli klīniskie pētījumi notiek vēl vienam Krievijas preparātam pret koronavīrusu. To izstrādā zinātniskajā centrā "Vektor". Šobrīd "Vektor" rīko jau otro izmēģinājumu posmu. "Rospotrebnadzor" preses dienestā pastāstīja par to gaitu.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Kurš Latvijā pirmais saņems vakcīnu pret Covid-19

Zināms, ka patlaban vakcīnu ir saņēmuši visi klīniskā pētījuma dalībnieki: 14 cilvēki tika potēti pirmā posma ietvaros, un 43 cilvēki – otrā posma ietvaros. Vēl 43 brīvprātīgie no kontroles grupas saņēma placebo, vēsta RIA Novosti.

Kopumā pētījumos piedalās 100 brīvprātīgie. Un tikai 6 cilvēki no 100 atzīmēja sāpju sajūtu parādīšanos ievadīšanas vietā. Taču nepatīkamās sajūtas pārgāja jau nākamajā dienā.

Atgādināsim, ka pirmo Krievijas vakcīnu pret Covid-19 PVO tehniskie eksperti nosauca par kopējo labumu, savukārt vadošais Ķīnas epidemiologs Džuns Naņšaņs augsti novērtēja preparātu un konstatēja tā drošumu.

Plašāku informāciju par vakcīnu iespējams atrast mājaslapā www.sputnikvaccine.com.

Ziņu lente
0