Pēc dažām dienām Krievijā tiks reģistrēta pirmā vakcīna pasaulē pret koronavīrusu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasРоссийские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола
Российские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcīnas reģistrācijai iesniegtie dokumenti līdz ar klīnisko pētījumu datiem nodoti ekspertīzei Krievijas Veselības ministrijā.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Gamaleja centra izstrādātās vakcīnas reģistrācijai sagatavotie dokumenti līdz ar klīnisko pētījumu datiem nodoti ekspertīzei. Pēc tās tiks pieņemts lēmums par vakcīnas reģistrāciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Veselības ministriju.

"Dokumenti, kas nepieciešami Krievijas Veselības ministrijas Gamaleja vārdā nosauktajā ZPC izstrādātās vakcīnas reģistrācijai, ieskaitot klīnisko pētījumu datus, nodoti ekspertīzei. Reģistrācijas jautājums tiks lemts atbilstoši ekspertīzes rezultātiem," teikts ziņojumā.

Российские медики и военные вызвались испытывать на себе вакцину против COVID-19 - Sputnik Latvija
Gamaleja centrā pastāstīja par vakcīnas pret Covid-19 izmēģinājumiem uz bērniem

Vakcinācijas sākuma posmā preparātu pret koronavīrusu saņems medicīnas darbinieki un seniori, informēja veselības ministra vietnieks Oļegs Gridņevs.

"Gamaleja centrā izstrādātās vakcīnas reģistrācija notiks 12. augstā. Patlaban rit noslēdzošais, trešais posms. Tās izmēģinājumi ir ārkārtīgi svarīgi. Mums jāsaprot, ka vakcīnai ir jābūt drošai. Pirmie vakcīnu saņems medicīnas darbinieki un cienījama vecuma cilvēki," Gridņevs atklāja žurnālistiem onkoloģijas centra atklāšanas ceremonijas noslēgumā.

Viņš atzīmēja, ka speciālisti varēs novērtēt preparāta efektivitāti, kad izveidosies populācijas imunināte.

Jāpiebilst, ka šī ir pirmā koronavīrusa vakcīna, kas izstrādāta visā pasaulē.

Koronavīrusa vakcīnas izstrāde

Iepriekš Krievijas veselības ministrs Mihails Muraško atklāja, ka oktobrī Krievijā plānots sākt masveida vakcināciju, un informēja, ka visi izdevumi tiks segti no valsts budžeta.

В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Izveidojusies acīmredzama imūnā atbilde: Krievijas vakcīna pret Covid-19 devusi rezultātu

Gamaleja vārdā nosauktā Nacionālā epidemioloģijas un mikrobioloģijas pētnieciskā centra izstrādātās vakcīnas klīniskie izmēģinājumi sākās Sečenova universitātē 18. jūnijā. Pētījumos, kuros piedalījās 38 brīvprātīgie, apstiprinājās vakcīnas drošība. Atzīmēts, ka visiem izmēģinājumu dalībniekiem izveidojās imunitāte pret infekciju.

Centra direktors Aleksandrs Gincburgs uzsvēra, ka koronavīrusa vakcīna nebūs piemērota absolūti visiem. Viņš norādīja, ka ikviens preparāts var izprovocēt saasināšanos, tāpēc cilvēkiem ar hroniskām slimībām būtu jākonsultējas ar speciālistiem.

Savu preparātu gatavo arī centrs "Vektor". Tā ģenerāldirektors Rinats Maksjutovs iepriekš pavēstīja, ka vakcīnas ražošanas sākums ieplānots novembrī.

Ziņu lente
0