Gamaleja centrā pastāstīja par vakcīnas pret Covid-19 izmēģinājumiem uz bērniem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Testēšanu uzsāks ziemā, jo trešā vakcīnas pret koronavīrusu izmēģinājumu fāze uz pieaugušajiem aizņems aptuveni piecus mēnešus; tajā piedalīsies aptuveni 2000 pacientu.

RĪGA, 4. augusts – Sputnik. Gamaleja vārdā nosauktais Nacionālais pētnieciskais centrs plāno uzsākt vakcīnas pret Covid-19 testēšanu uz bērniem nākamā gada janvārī-februārī, paziņoja RIA Novosti centra direktors Aleksandrs Gincburgs.

"Mēs pašlaik šo dokumentu paketi sākām izstrādāt, jo nekad institūts nav veicis izmēģinājumus uz bērniem. <…> Pediatri zina šīs īpatnības, un kopā ar viņiem mēs šobrīd rakstām dokumentu paketi, kurus prezentēsim Veselības ministrijai, lai to var veikt uz bērniem, taču tikai pēc tam, kad mēs pabeigsim visus pētījumus uz cilvēkiem," pateica Gincburgs.

В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Izveidojusies acīmredzama imūnā atbilde: Krievijas vakcīna pret Covid-19 devusi rezultātu

Pēc viņa sacītā, testēšanu uzsāks ziemā, jo trešā vakcīnas pret koronavīrusu izmēģinājumu fāze uz pieaugušajiem aizņems aptuveni piecus mēnešus. Tajā piedalīsies aptuveni 2000 pacientu.

Krievijas vakcīnas pret koronavīrusu izmēģinājumi

Iepriekš Krievijas veselības ministrs Mihails Muraško paziņoja par N. Gamaleja vārdā nosauktā Nacionālā epidemioloģijas un mikrobioloģijas pētnieciskā centra izstrādātās vakcīnas pret koronavīrusu klīnisko izmēģinājumu pabeigšanu.

Viņš uzsvēra, ka varasiestādes grasās uzsākt masveida vakcināciju oktobrī. Pirmām kārtām potes veiks īpašo grupu pārstāvjiem: mediķiem un skolotājiem.

Speciālisti izstrādāja preparātu sadarbībā ar Aizsardzības ministriju. Jūlija beigās no militārā hospitāļa izrakstīja otro 20 brīvprātīgo grupu. Katram no viņiem izstrādājās imūnā atbilde, nekādas blaknes vai kontrindikācijas netika atklātas.

Tāpat vakcīnas klīniskos pētījumus uzsācis centrs "Vektor", tas plāno uzsākt ražošanu novembrī.

Ziņu lente
0