Krievijas karavīri fiksējuši ASV un VFR izlūkošanas lidmašīnas virs divām jūrām

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasСоединение ПВО С-300 заступило на боевое дежурство
Соединение ПВО С-300 заступило на боевое дежурство - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melnās jūras un Baltijas flotes pretgaisa aizsardzības dežurējošie spēki trešdien pavadīja ASV un Vācijas izlūkošanas lidmašīnas Melnās un Baltijas jūru gaisa telpā.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Melnās jūras un Baltijas flotes pretgaisa aizsardzības spēki 22. jūlijā fiksēja ASV Jūras spēku lidmašīnu Р-8А Poseidon un Vācijas Gaisa kara spēku lidmašīnu Р-3С Orion un pavadīja tās, informēja Krievijas Nacionālais aizsardzības pārvaldes centrs.

"22. jūlijā Melnās un Baltijas jūru flotes PGA dežurējošo spēku izlūkošanas radiolokācijas līdzekļi atklāja ASV Jūras kara spēku izlūkošanas lidmašīnu Р-8А Poseidon un U-2S virs Melnās jūras akvatorijas, kā arī Vācijas Gaisa kara spēku izlūkošanas lidmašīnas Р-3С Orion darbības virs Baltijas jūras akvatorijas," ziņojumu citēja RIA Novosti.

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф в Крыму. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Redzamas kā mušas uz griestiem: Turcija izmēģina S-400 pret ASV iznīcinātājiem

Uzsvērts, ka Melnās un Baltijas jūras flotes dežurējošie spēki tās pavadījuši, KF valsts robežas pārkāpumi nav pieļauti.

Iepriekš Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Sergejs Rudskojs paziņoja, ka ASV aktīvi veic aviācijas izlūkošanu Baltijas un Melnās jūras akvatorijās, kā arī Vidusjūras austrumu daļā. Viņš minēja statistiku par maija mēnesi: virs Baltijas jūras fiksēti 10 izlūkošanas lidmašīnu lidojumi, virs Melnās jūras – seši. Fiksēts arī amerikāņu stratēģiskais izlūkošanas bezpilota lidaparāts RQ-4B virs Gruzijas teritorijas.

Tāpat Rudskojs piebilda, ka Krievija aicina NATO izmantot transponderus kara aviācijas lidojumos Baltijas jūras reģionā.

"Principiālu nozīmi piešķiram iniciatīvas praktiskajai īstenošanai par transponderu abpusēju lietošanu kara aviācijas lidojumos Baltijā. Ceram uz NATO valstu gatavību pieņemt konkrētus lēmumus šajā jautājumā," teica Rudskojs.

Ziņu lente
0