Vladimirs Putins: iespējams, vēlreiz balotēšos prezidenta postenim

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин во время воздушного парада, посвященного 75-летию Победы в ВОВ
Президент РФ В. Путин во время воздушного парада, посвященного 75-летию Победы в ВОВ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieļāva, ka varētu no jauna balotēties prezidenta postenim, ja tiks pieņemti Konstitūcijas grozījumi.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieļāva, ka varētu no jauna balotēties prezidenta postenim, ja tiks pieņemti Konstitūcijas grozījumi, vēsta RIA Novosti.

"Es vēl neesmu pieņēmis nekādu lēmumu. Neizslēdzu tādu iespēju. Ja tas būs Konstitūcijā – iespēja balotēties. Paskatīsimies. Dzīvosim – redzēsim," teica valsts vadītājs telekanāla "Rossija 1" ēterā.

Valsts prezidents pastāstīja, ka jau pēc dažiem darba gadiem daudzos varas līmeņos normāla darba vietā var sākties "šaudīšana ar acīm" iespējamo pēcteču meklējumos.

Президент РФ Владимир Путин в ходе рабочего визита в Израиль, 23 января 2020 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumu eksperti nosaukuši, kas palīdz Putinam "graut Rietumus"

"Ziniet, es tagad teikšu absolūti atklāti: ja tā nenotiks, apmēram pēc diviem gadiem, - to zinu no savas pieredzes, - normāla, ritmiska darba vietā ļoti daudzos varas līmeņos jau sākas šaudīšana ar acīm, meklējot iespējamos pēctečus," viņš atzīmēja un piebilda, ka tomēr ir jāstrādā, nevis jāmeklē darba turpinātāji.

Referendums par Konstitūcijas grozījumiem Krievijā ieplānots 1. jūlijā. Sākotnēji tas bija iecerēts 22. aprīlī, tomēr tautas balsojumu atlika, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas radīto situāciju.

Pamatlikuma grozījumi ir veltīti jaunajām prasībām, kas izvirzītas prezidentam, valdības locekļiem un dažāda līmeņa valsts ierēdņiem. Tāpat tās paredz valsts sociālās garantijas pilsoņiem, maina parlamenta pilnvaru loku un var piešķirt prezidentam tiesības balotēties jaunam termiņam.

Ziņu lente
0