Krievijas ārlietu ministrs nācis klajā ar ierosinājumu Baltijas reģiona valstu valdībām

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas jūras valstu valdību vadītāju agrākās tikšanās bija ļoti noderīgas – Maskava ierosina tās atsākt, informēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 20. maijs – Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piedalījās Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) ministrijas sesijā, kas notika vakar videokonferences formātā.

"Mēs atbalstām BJVP valdību vadītāju tikšanos atjaunošanu – tā bija lietderīga prakse, kas ļāva konkrēti izskatīt dažādus mūsu kopīgās darbības aspektus," atklāja Lavrovs preses konferencē par Baltijas jūras valstu padomes sēdes rezultātiem.

Krievijas ārlietu ministrs atzīmēja, ka Maskava iesaka atgriezties arī pie ziemeļu reģionālo padomju koordinācijas sēžu prakses.

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Zaharova: KF ĀM vadītājs sarīkos tikšanos tiešsaistē ar Baltijas kolēģiem

"Mēs aicinājām partnerus padomāt par sistemātiskiem soļiem, kuri ļautu konsolidēt darbu ar mērķi atrast reģionālas atbildes uz globālajiem izaicinājumiem reģionā. Piedāvājām konkrētu pasākumu kompleksu Baltijas sadarbības nostiprināšanai Baltijas jūras valstu padomes mehānisma ietvaros," konstatēja politiķis.

Lavrovs pievērsa uzmanību tam, cik, svarīgi ir izstrādāt jaunu stratēģisko dokumentu Baltijas reģionam, kas nospraustu mijiedarbības mērķus un uzdevumus desmitgadei, kas sāksies no 2021. gada.

Baltijas jūras valstu padomē, kas nodibināta 1992. gadā, līdz ar Krieviju strādā arī Vācija, Dānija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Polija, Somija, Zviedrija, Igaunija, kā arī Eiropas Savienība.


Ziņu lente
0