"Plaušas krakšķ": pacienti ar Covid-19 pastāstīja par pirmajiem simptomiem

CC BY-SA 2.0 / Alberto Biscalchin / EuthanasiaВрач держит за руку больного
Врач держит за руку больного - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Simptomi vienādi, tikai intensitāte atšķīrās: straujš temperatūras kāpums, vispārējas intoksikācijas pazīmes, noguruma sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un pilns ožas zudums.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Krievijas iedzīvotāji, kuri izslimojuši ar Covid-19, intervijā avīzei "Izvestija" pastāstīja par saslimšanas simptomiem, vēsta RIA Novosti. Pēc 34 gadus vecās Jevgēnijas sacītā, viņa nokļuva slimnīcā 30. martā ar abpusējo multisegmentāro pneimoniju un aizdomām par koronavīrusu. Slimības gaita bija smaga.

"Bija sāpīgi elpot, klepus bija tāds, ka, liekas, ka izkritīs plaušas. Sākās sauss klepus, sāpes elpošanās laikā. Sajūta, it kā krūtīs ir smiltis. Pēc dažām dienām temperatūra pacēlās un nekritās. Nebija nedz sāpju kaklā, nedz iesnu. Taču bija jūtams spēcīgs nogurums un lūzums ķermenī, ko papildināja kuņģa un zarnu trakta traucējumi," atzīmēja viņa.

Sieviete uzsvēra, ka pēc astoņām dienām slimnīcā viņai kļuva labāk: temperatūra kritās. Taču nogurums, grūta elpošana, slikta dūša un sāpes krūtīs nekur nepazuda. Stipri mainījās garšas uztvere, sākumā viss likās rūgts un sapuvis.

Kā stāsta 36 gadus vecā Anna, viņas pirmais simptoms bija temperatūra 38 grādi. Desmit dienu garumā sievietei pilnībā pazuda oža, taču klepus un problēmu ar elpošanu nebija.

Piecdesmit gadus vecās Viktorijas ģimenē ar koronavīrusu inficējās trīs cilvēki: viņa, dēls, 25 gadi, un meita, 18 gadi.

"Simptomātika bija klasiska priekš koronavīrusa: straujš temperatūras kāpums, vispārējas intoksikācijas pazīmes, noguruma sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un pilns ožas zudums. Tas bija visiem, bet intensitāte atšķīrās," pastāstīja paciente.

Sievietei temperatūra turējās 13 dienas, nepārsniedzot 38 grādus. Bija vispārēja intoksikācija, aizlikts deguns, kakla apsārtums. Klepus sākās piektajā dienā.

Par 27 gadus vecās Marijas pirmo simptomu kļuva paaugstināta temperatūra. Drīz pēc tam viņai sāka sāpēt kakls, sākās spēcīgs klepus naktīs, pazuda garšas un ožas sajūtas. Viņu nogādāja Kommunarkas slimnīcā.

Российские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола - Sputnik Latvija
Ārsts pastāstīja, kas jādara, ja tiek atklāti koronavīrusa simptomi

"Temperatūra pacēlās līdz 38,4 grādiem, taču ilgu laiku turējās ap 37 grādiem. Klepus bija mitrs, nevis sauss. Tādēļ simptomi ir visnotaļ individuāli," nobeigumā sacīja paciente.

Krievijā ar koronavīrusu inficējušos skaits ir sasniedzis 47 tūkstošus, aptuveni 3,4 tūkstoši ir izārstējušies. Varasiestādes aicina pilsoņus ievērot visus drošības pasākumus, tostarp valkāt maskas publiskās vietās un ievērot distanci.

Turklāt valdība ir izstrādājusi vairākus pasākumu kompleksus, kuru mērķis ir atbalstīt biznesu un trauslas iedzīvotāju kategorijas.

Ziņu lente
0