Krievijas vēstniecība Latvijā aicina tautiešus uz "Nemirstīgo pulku"

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция "Бессмертный полк" в Риге, 9 мая 2019
Акция Бессмертный полк в Риге, 9 мая 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība aicina visus, kam nav vienaldzīga piemiņa par padomju tautas varoņdarbu, piedalīties interneta akcijā "Nemirstīgais pulks – bez robežām!"

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā publicējusi savā lapā Facebook informāciju par akcijas "Nemirstīgais pulks" formātu.

"Sakarā ar vīrusa infekcijas izplatību Krievijas tautiešu vispasaules koordinācijas padome aicina pārcelt interneta tīmeklī pasākumus, kas veltīti Lielās Uzvaras 75. gadadienas svētkiem. KTVKP izsludina interneta akciju "Nemirstīgais pulks – bez robežām!" ar devīzi "Mūsu Uzvara – mans stāsts"/"Mans stāsts" un aicina tautiešus visā pasaulē piedalīties tajā," teikts vēstniecības publikācijā.

Vēstniecība norādīja, ka akciju iespējams organizēt jebkādos pieejamos interneta resursos – sociālajos tīklos, blogos, vietnēs. Tur tiks publicētas Lielā Tēvijas kara dalībnieku fotogrāfijas, stāsti par varoņiem, kuri frontē un aizmugurē pielika kolosālas pūles, lai tuvinātu Uzvaras svētkus.

Akcijā var piedalīties ikviens interesents, visi tautieši. Akcijas tēmturi - #мояистория #победунеотнять #Победа75 #бессмертныйполкбезграниц #victory75 #бессмертныйполк #нашапобеда #соотечественники.

"Akcijai var pievienoties ikviens tautietis, kam nav vienaldzīga piemiņas saglabāšana par padomju tautas varoņdarbu, kas samaksāja milzu cenu, lai atbrīvotu pasauli no "brūnā mēra".

Stāstus par saviem priekštečiem var nosūtīt uz elektronisko pastu moypolk@vkrs.com. KTVKP publicēs tos savā vietnē.

"Ar Uzvaru sirdīs!"

Iepriekš Krievijas vēstniecība Latvijā iniciēja zibakciju "Ar Uzvaru sirdīs!" ar tēmturi #с_Победой_в_сердцах.

Vēstniecība iesaka cilvēkiem, paliekot mājās un nepārkāpjot karantīnu, godāt piemiņu par Lielo Uzvaru un paust cieņu un pateicību veterāniem un visiem, kuri ziedojuši savu dzīvību cīņā pret vācu fašistiskajiem iebrucējiem.

Diplomātiskā pārstāvniecība ierosina ierakstīt īsu video ar Georga lentīti un publicēt to ar tēmturi #с_Победой_в_сердцах.

2020. gada maija beigās visas publikācijas tiks samontētas vienā videoierakstā un publicētas vēstniecības kanālā YouTube.

Ziņu lente
0