Virusologs: jaunais koronavīruss ienācis cilvēces dzīvē uz mūžīgiem laikiem

© Sputnik / Press Service of the Moscow Department of Health / Pāriet pie mediju bankasСотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке
Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc virusologa domām, ar koronavīrusa infekciju izslimos 70% vai pat vairāk mūsu planētas iedzīvotāju.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Krievijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis, virusologs Vitālijs Zverevs kanāla "Rossija 1" raidījuma "60 minūtes" ēterā aicināja apzināties, ka jaunais koronavīruss paliks ar cilvēci uz mūžīgiem laikiem, vēsta RIA Novosti.

Статуя Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Tūkstošiem nāvju. Kāpēc ASV ir tik daudz koronavīrusa upuru

"Ir jāsaprot, ka šis vīruss ir ienācis cilvēces populācijā ne uz šodienu, ne līdz vasarai, ne līdz rudenim. Tas ir atnācis uz daudziem-daudziem gadiem, iespējams, pat uz mūžīgiem laikiem. Septiņdesmit procenti (Zemes iedzīvotāju – red. piez.) izslimos šo infekciju," sacīja viņš.

Virusologs precizēja, ka ar koronavīrusu var inficēties vēl lielāks cilvēku skaits, saskaņā ar dažādiem vērtējumiem.

Tāpat viņš uzsvēra, ka, ja Krievijas iedzīvotāju testēšana uz Covid-19 ierosinātāja klātbūtni gūtu masveida raksturu, atklāto inficēto skaits izrādītos augstāks, taču koronavīrusa infekcijas mirstības rādītājs kļūtu zemāks.

"Mirstības skaitlis, tie nav nekādi 5%, tas ir mazāks nekā gripas gadījumā. Un tā ir tā infekcija, ar kuru mēs dzīvosim tāpat, kā dzīvojam ar gripu, ar adenovīrusu," piebilda zinātnieks.

Turklāt viņš salīdzināja koronavīrusa infekcijas un gripas mirstības rādītājus ASV. Pēc virusologa sacīta, pat ņemot vērā to, ka pērn gripas epidēmija Savienotajās Valstīs bija vāja, no šīs slimības nomira vairāk amerikāņu, nekā no jaunā koronavīrusa.

Patlaban Krievijā ir atklāts 4731 Covid-19 saslimšanas gadījums, aptuveni 300 cilvēku jau ir atveseļojušies. Saskaņā ar PVO vērtējumu, epidēmijas kulminācija valstī vēl nav sasniegta.

Ziņu lente
0