Politologs: Putins pieņēmis vienīgo pareizo lēmumu, ņemot vērā epidēmijas tempus KF

© Foto : из архива автораПолитолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров
Политолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents uzskata, ka koronavīrusa izplatīšanās apdraud nācijas veselību, un pieņēmis vienīgo pašreizējā situācijā piemēroto lēmumu, norāda politologs Mihails Šatrovs.

RĪGA, 26. marts – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata par nepieciešamu atlikt 22. aprīlī ieplānoto Viskrievijas balsojumu par Konstitūcijas grozījumiem. Krievijas valsts vadītājs, uzrunājot valstspiederīgos, informēja, ka tas nepieciešams sakarā ar epidēmijas izplatību. Jaunais balsojuma datums tiks noteikts atbilstoši mediķu rekomendācijām.

Speciālisti uzskata, ka aprīļa vidū gaidāms koronavīrusa epidēmijas attīstības apogejs Krievijas teritorijā, radio Sputnik ēterā pastāstīja Stratēģiskās attīstības fonda ekspertu padomes vadītājs Igors Šatrovs.

"Nekas cits neatlika, kā vien ņemt vērā šo neizbēgamo faktoru, kas ietekmē nācijas veselību. Tāpēc Putins pieņēma vienīgo šajā situācijā pareizo lēmumu," uzsvēra Šatrovs.

Politologs konstatēja, ka lēmums atlikt balsojumu prezidentam ir principiāls.

"Putins ļoti jūtīgi uztver jautājumu par grozījumiem Krievijas Konstitūcijā. Lēmums tika pieņemts brīdī, kad kļuva skaidrs, ka aprīļa vidus nav labākais laiks tādam balsojumam," paskaidroja Šatrovs.

Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ella Pamfilova informēja, ka sēdē piektdien tiks izskatīta gatavošanās Viskrievijas balsojumam, taču gatavošanās darbi turpināsies.

Президент РФ В. Путин выступил с обращением в связи с коронавирусом  - Sputnik Latvija
Putins palaidis iedzīvotājus brīvdienās koronavīrusa dēļ

Savā uzrunā Putins informēja arī par to, ka nākamajā nedēļā valstī noteiktas brīvdienas ar mērķi ierobežot koronavīrusu. Garās brīvdienas ilgs no 28. marta līdz 5. aprīlim, pie tam pilsoņu darba alga tiks saglabāta.

Krievijas Valsts domes deputāts, medicīnas zinātņu doktors Boriss Mendeļevičs sarunā ar RIA Novosti norādīja, ka prezidenta izsludinātā brīvdienu nedēļa ļaus saņemt tuvākajā laikā prognozēto koronavīrusa masveida uzbrukumu un minimizēt inficēšanās risku Krievijā. Politiķis uzsvēra, ka izsludinātās brīvās dienas ir jāpavada mājās.

Jaunākie dati liecina, ka Krievijā fiksēti 658 Covid-19 infekcijas gadījumi, 29 cilvēki izveseļojušies. Vakar no koronavīrusa infekcijas Maskavā miruši divi cilvēki, vēsta RIA Novosti. Pandēmija pārņēmusi 172 valstis, inficēti 438 749 cilvēki, miruši - 19 675, izveseļojušies – 111 895.

Ziņu lente
0