Krievija atteikusies no militārajām mācībām pie NATO valstu robežām

© Sputnik / Alexandr Podgorchuk / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащий береговых войск Балтийского флота во время тактических учений в Калининградской области
Военнослужащий береговых войск Балтийского флота во время тактических учений в Калининградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks atgādināja, ka valsts demonstrē neierobežotu atklātību militāro pasākumu laikā.

RĪGA, 23. martsSputnik. Krievija vienpusējā kārtībā atteikusies no militāru mācību organizācijas netālu no NATO valstu robežām, informēja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks ģenerālpulkvedis Aleksandrs Fomins, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz viņa interviju avīzei "Izvestija".

"Mūsu kara aviācija virs Baltijas jūras lido ar ieslēgtiem transponderiem (lidmašīnu radiolokācijas atbildes iekārtas, kas raida signālu par lidojumu sauszemes dienestiem - red.). Mēs demonstrējam neierobežotu atklātību militāro pasākumu laikā," informēja aizsardzības ministra vietnieks.

Военные корабли Североатлантического альянса - Sputnik Latvija
Katrs trešais kuģis ar spārnotajām raķetēm: KF atbildēs NATO patrulēšanai

Vienlaikus, piebilda militārpersona, Ziemeļatlantijas alianse nav gatava spert reālus soļus, lai mazinātu spriedzi Eiropā un ņemtu vērā Krievijas intereses. "Šajā fonā ir ļoti grūti runāt par kaut kādu būtisku progresu spriedzes samazinašanā," konstatēja A.Fomins.

Pēdējos gados Krievija norāda uz NATO nebijušu aktivitāti pie valsts rietumu robežām. NATO paplašina iniciatīvas un dēvē to par "Krievijas agresijas savaldīšanu". Maskava jau vairākkārt paudusi bažas par alianses spēku pieaugumu Eiropā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš uzsvēra, ka Krievija nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību darbībām, kas potenciāli apdraud valsts intereses.

Ziņu lente
0