Ufā koronavīrusa dēļ aizturēti Latvijas pilsoņi

© Sputnik / Мигель Кандела / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Гонконге в связи с коронавирусом
Ситуация в Гонконге в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusu pasažieriem no Ķīnas, kuri tika nogādāti slimnīcā pēc ierašanās Ufā ar aizdomām par saslimšanu, pagaidām nav atklājuši.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Ufā slimnīcā nogādāto Ķīnas reisa pasažieru vidū bija arī Latvijas pilsoņi, vēsta RIA Novosti.

Runa ir par avioreisa Sanja – Ufa pasažieriem, kuri ieradās Ufā 30. janvārī un 3. februārī.

Koronavīrusu pasažieriem no Ķīnas, kuri tika nogādāti slimnīcā pēc ierašanās Ufā ar aizdomām par saslimšanu, pagaidām nav atklājuši: 21 cilvēka analīzes uzrādīja negatīvu rezultātu, paziņoja republikas valdības operatīvajā sanāksmē Baškīrijas "Rospotrebnadzor" pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Žerebcovs.

Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Latvija
Ķīnā palēninās koronavīrusa izplatīšanās

"Sanitāri ar siltuma uztvērējiem izmeklēja visus, kas ieradās no Ķīnas, 716 pasažieri izgāja asins analīzes, materiāli tika nosūtīti uz izmeklēšanu Novosibirskā, no tiem 331 cilvēks ir no mūsu reģiona, trīs Latvijas un Portugāles pilsoņi, pārējie ir no KF subjektiem," sacīja viņš.

Viņš atzīmēja, ka pasažieriem, kuri lidoja ar reisu Sanja – Ufa, ir organizēta atsevišķa medicīniskā novērošana slimnīcās un poliklīnikās pēc to dzīvesvietas. Gadījumā, ja tiks atklāt koronavīruss, iestāde sagatavojusi observāciju sanatorijā "Rodņik zdorovja" Ufas rajonā.

Pērnā gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes paziņoja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā, Hubei provincē. Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – koronavīrusu 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiska mēroga ārkārtas situāciju. Patlaban Ķīnā vien no saslimšanas miruši 908 cilvēki, tostarp viens Japānas un viens ASV pilsonis. Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 40,1 tūkstoti. KF teritorijā, saskaņā ar "Rospotrebnadzor" datiem, ir atklāti divi saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusa infekciju – abi ir ieceļojušie ĶTR pilsoņi.

Ziņu lente
0