Putins parakstījis dekrētu: veterāni Latvijā saņems 1000 eiro par godu Uzvaras dienai

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasОрдена и медали на груди ветерана Великой отечественной войны
Ордена и медали на груди ветерана Великой отечественной войны - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veterāniem Latvijā tiks izmaksāti pa 75 tūkstošiem rubļu par godu Uzvaras dienai. Izmaksu piegādes izdevumus uzņemsies Krievijas valdība.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par izmaksām Lielā Tēvijas kara invalīdiem un veterāniem, bijušajiem nepilngadīgajiem koncentrācijas nometņu un geto gūstekņiem, kā arī vairāku citu kategoriju cilvēkiem, vēstīts Kremļa vietnē. Izmaksas veltītas Uzvaras dienas 75. gadadienai. Tās saņems arī Baltijas valstīs pastāvīgi dzīvojošie Krievijas pilsoņi.

Izmaksas 75 tūkstošu rubļu apmērā saņems Lielā Tēvijas kara invalīdi, veterāni, bijušie nepilngadīgie koncentrācijas nometņu un geto, kā arī citu ieslodzījuma vietu gūstekņi, ko izveidojuši fašisti Otrā pasaules kara periodā, Somijas kara, Lielā Tēvijas kara, Japānas karā bojāgājušo karavīru atraitnes un atraitņi, kā arī mirušo Lielā Tēvijas kara invalīdu un kara dalībnieku atraitņi un atraitnes.

Ветераны принесли цветы к Вечному огню - Sputnik Latvija
#UzvarasPasts: RT dod iespēju uzrunāt veterānu personīgi

Izmaksas 50 tūkstošu rubļu apmērā saņems arī bijušie pilngadīgie nacistisko koncentrācijas nometņu, cietumu un geto ieslodzītie.

Krievijas valdība segs izdevumus, kas saistīti ar dekrēta izpildi, tostarp arī izmaksu piegādes izdevumus. Izmaksas tiks veiktas aprīlī un maijā.

Saskaņā ar datiem par 2019. gada 1. novembri, Krievijas teritorijā dzīvoja 60 842 Lielā Tēvijas kara dalībnieki un invalīdi, viņiem pielīdzinātas personas un viņu ģimenes locekļi – gandrīz 1 miljons 89 tūkstoši cilvēku.


Ziņu lente
0