"Krievijas Dzelzceļš" ievieš atlaides: kā tiks eksportēti minerālmēsli

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasРабота компании ОАО "Уралкалий" в городе Березники
Работа компании ОАО Уралкалий в городе Березники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Uralkalij" varēs izmantot KDz atlaidi minerālmēslu pārvadāšanai no Permas novada uz savu termināli Sanktpēterburgas Lielajā ostā.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Atvērtā akciju sabiedrība "Krievijas dzelzceļi" nolēmusi piešķirt atlaidi 17,8% apmērā kālija hlorīda eksporta pārvadājumu tarifam no Berezņakiem un Soļikamskas uz Sanktpēterburgas Lielo ostu, liecina KDz valdes sēdes protokols.

"Saskaņā ar Krievijas Federālā tarifu dienesta rīkojumu noteikt... pazeminošu koeficientu 0,822 apmērā esošajiem tarifiem... kālija hlorīda eksporta pārvadājumiem... savos (nomātos) vagonos no Sverdlovskas dzelzceļa stacijām Berezņaki Šķirotabva un Soļikamska II ar galamērķi Oktjabrskaja dzelzceļa stacijā Avtovo (eksp.)," dokumentu citēja izdevums "Praim".

Сильвинитовая обогатительная фабрика в Пермском крае - Sputnik Latvija
KF gatavojas mainīt likumu: "Uralhim" un "Uralkaļij" būs izdevīgāk aiziet no Latvijas

Atlaide būs spēkā līdz šī gada jūnija beigām. Precizēts, ka koeficients netiks attiecināts uz pārvadājumiem pirmajā un nākamajos posmos, mainoties sākotnējai kravas mērķa stacijai.

Berezņakos un Soļikamskā atrodas minerālmēslu ražotāja "Uralkalij" šahtas. Sanktpēterburgas Lielajā ostā uzņēmumam pieder gāžamkravas terminālis, kurā tiek nodrošināta minerālmēslu pārkraušana. Uzņēmums izmanto noliktavas arī nozīmīgākajos reģionos visā pasaulē. Tas patstāvīgi fraktē jūras un upes kuģus, piegādā kravas no ostām Krievijā, Latvijā, Ukrainā un Ķīnā.

Kompānija piegādā produkciju vairāk nekā 60 pasaules valstīs, tostarp – Eiropā, Brazīlijā, Indijā, Ķīnā, Dienvidaustrumāzijā. Eksporta piegādes nodrošina kompānija SIA "Uralkali Trading". Tās galvenais ofiss atrodas Rīgā. Kompānija atbild par produkcijas piegādes līgumu noslēgšanu uz svarīgākajiem reģioniem. Bez tam ofiss izpilda mārketinga funkcijas un klientu atbalstu Eiropā un NVS valstīs.

Ziņu lente
0