KF ĀM vadītājs piedalījās sarunu šovā: Lavrovs atbildēja uz provokatīviem jautājumiem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs pastāstīja, kā Maskava reaģēs uz ASV sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2", un atbildēja uz jautājumu par gatavību parādīt jaunāko raķeti "Sarmat".

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs piedalījās sarunu šovā Pirmajā kanālā, vēsta RIA Novosti.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время презентации в Доме приемов министерства иностранных дел РФ инвестиционного потенциала Московской области. - Sputnik Latvija
Lavrovs pastāstīja ANO, kas gatavo pasauli kodolkaram un kas tajā uzvarēs

Boļšaja igra (Lielā spēle) – tas ir sabiedriski-politiskais sarunu šovs, kur dalībnieki analizē svarīgākos notikumus un sniedz padomus saistībā ar visus uztraucošajiem asajiem jautājumiem.

Sarunu šova laikā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pastāstīja, ka Maskava obligāti atbildēs uz ASV jaunajām sankcijām, tostarp ierobežojumiem pret "Ziemeļu straumi 2".

Lavrovs paziņoja, ka Krievija darīs to, neradot zaudējumus sev, un turpmākajā attiecību veidošanā ņems vērā amerikāņu izlēcienus.

Turklāt diplomāts uzsvēra, ka viņam vispār esot grūti saprast esošo situāciju, jo lielāko daļu kongresmeņu, pārstāvju palātas locekļu, senatoru, pirmām kārtām no ASV Demokrātiskās partijas, viņš zinājis vai nu netieši, vai arī tieši.

Pie tam diplomāts atzinās, ka pat nebija domājis par to, ka nopietni politiķi var nonākt pie tik viņus diskreditējošiem lēmumiem.

Izņemot Maskavas reakciju uz sankcijām, Lavrovs pastāstīja arī par Krievijas gatavību parādīt Amerikai jaunāko ieroci – starpkontinentālo ballistisko raķeti "Sarmat".

Lavrovs atzīmēja, ka Krievija jau ir nodemonstrējusi ASV inspektoriem raķešu kompleksu "Avangard". Un abas sistēmas Maskava ir gatava iekļaut esošajā Stratēģiskā uzbrukuma bruņojumu samazināšanas un ierobežošanas līgumā (News START).

Īpašo uzdevumu raķešu spēku dežūrdaļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Raķete "Sarmat" radīs satraukumu ASV

Diplomāts norādīja, ka dažas citas Krievijas sistēmas nav iekļautas New START līgumā, taču Maskava ir gatava atsevišķai sarunai saistībā ar tiem.

Iepriekš lielās ikgadējās preses konferences laikā KF prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Maskava ir gatava nekavējoties parakstīt ar Vašingtonu Stratēģiskā uzbrukuma bruņojumu samazināšanas un ierobežošanas līgumu (New START).

Tāpat Putins uzsvēra, ka, ja nebūs New START, tad vispār pasaulē nebūs nekā, kas savaldīs bruņojuma sacīkstes. Un tas ir slikti.

Ziņu lente
0