Kirkorovs atdos dzīvokli un cepeškrāsni, lai segtu parādu Latvijas bankai

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Pāriet pie mediju bankasПевец Филипп Киркоров
Певец Филипп Киркоров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filips Kirkorovs būs spiests samaksāt gandrīz 780 tūkstošus eiro ABLV Bank. Izsolē nonāks mākslinieka īpašums.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Krievijas mākslinieka Filipa Kirkorova dzīvoklis nonāks publiskā izsolē, lai segtu parādus ABLV Bank. Tiks izsolīta arī cepeškrāsns, kafijas automāts un četri kondicionētāji, vēsta pilsētas ziņu aģentūra "Moskva".

Maskavas pilsētas Taganskas rajona tiesa apmierinājusi likvidējamās ABLV Bank prasību un piedzina no Kirkorova un kompānijas "Filipp Kirkorov Production" 779 tūkstošus eiro – parādu, soda naudu un procentus saskaņā ar kredīta līgumu.

Tiesa attiecināja piedziņu uz ieķīlāto īpašumu saskaņā ar hipotekārā kredīta līgumu ar publiskas izsoles starpniecību. Runa ir par dziedātāja dzīvokli, kura noteiktā sākumcena ir 193 257 000 rubļi.

Певец Филипп Киркоров. - Sputnik Latvija
Banka no Latvijas tiesā piedzinusi no Kirkorova vairāk nekā pusmiljona parādu

Tāpat izsolē nonāks "ar dzīvokli pastāvīgi saistītie neatdalāmie uzlabojumi un piederumi": cepeškrāsns, četri kondicionētāji un kafijas automāts.

Lai arī Kirkorovs būs spiests izmaksāt lielu summu, viņa advokāts Aleksandrs Dobrovinskis neslēpj gandarījumu par tiesas procesa iznākumu, kas aizritēja slēgtā režīmā. Lieta tāda, ka sākotnēji banka plānoja piedzīt no pazīstamā mākslinieka aptuveni 4 miljonus (pamata parādu 651 tūkst. eiro, procentus par kredīta lietošanu – 28 tūkst. eiro, procentus par maksājumu kavējumu – 1,7 milj.eiro, kā arī kredītlīgumā paredzēto soda naudu – 905 tūkst. eiro).

Šī iemesla dēļ Dobrovinskis nosauca uzvaru tiesvedībā par "pilnu, neapstrīdamu un satriecošu" uzvaru, ko izcīnījuši viņi kopā ar Kirkorovu.

Ziņu lente
0