Baltieši braukā uz Kaļiņingradu pēc produktiem un medikamentiem

© Foto : pixabayТележка в супермаркете
Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu un Polijas iedzīvotāji biežāk dodas iepirkties veikalos un aptiekās Kaļiņingradas apgabalā – produkti un medikamenti Krievijā bieži vien ir lētāki nekā ES teritorijā.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Lietuvieši ar elektroniskajām vīzām apmeklē veikalus un aptiekas Kaļiņingradā, konstatēja Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Aļihanovs intervijā RIA Novosti.

Reģiona vadītājs norādīja, ka Kaļiņingradas vadība vēlas izveidot ciešākus kontaktus ar kaimiņvalstu reģioniem. Jūtamu atbalstu sakaru veidošanā dāvā Krievijas un Lietuvas, kā arī Krievijas un Polijas pierobežu sadarbības programmas, kuru ietvaros īstenojas kopīgie projekti ekoloģijas, tūrisma, infrastruktūras un kultūras jomās.

Казанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга - Sputnik Latvija
Baltieši brauc uz Sanktpēterburgu: e-vīzu pieteikumu skaits mērāms desmitos tūkstošu

"Kaimiņi mums ir labi, pie viņiem var kaut ko aizlienēt. Arī viņi paši mūs apciemo. Piemēram, lietuvieši, pateicoties elektroniskajām vīzām, tagad apmeklē mūsu veikalus aptiekas. Mēs jūtam, ka viņi redz: mēs esam tādi paši cilvēki, mēs esam atvērti, esam gatavi sadarboties, viesmīlīgi, labsirdīgi. Tāpēc es ļoti ceru, ka kontakti apakšējā līmenī veicinās ledus kušanu," teica Aļihanovs.

Viņš atzīmēja, ka ārvalstu tūristu skaits, kuri apmeklējuši Kaļiņingradas apgabalu ar elektroniskajām vīzām, pārsniedzis visas gaidas – no 2019.gada 1.jūlija reģionu ar e-vīzu apmeklējuši jau gandrīz 60 tūkstoši cilvēku. Galvenokārt par tām interesējas Baltijas valstis, Polija un Vācija.

No 2019.gada 1.jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmakas elektroniskās vīzas iebraukšanai Kaļiņingradas apgabalā 53 valstu pilsoņiem. Vīza ir derīga 30 dienas un ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne vairāk kā astoņas dienas no iebraukšanas brīža. E-vīzas saņemšanai jāaizpilda iesniegums Krievijas Ārlietu ministrijas specializētajā vietnē.

Ziņu lente
0