Dežūru sāk Krievijas RLS "Konteiners" - beigas stealth tehnoloģijām

© Фото МО РФРЛС загоризонтного обнаружения «Контейнер»
РЛС загоризонтного обнаружения «Контейнер» - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas jaunākā radiolokācijas stacija, kura spēj piefiksēt lidmašīnas, kuras ir ražotas pēc "stels" tehnoloģijas (tā dēvētie "neredzamie", uzsākusi savu pirmo dienesta dežūru.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Slavenie amerikāņu "neredzamie" – lidmašīnas, kas izstrādātas pēc "stels" tehnoloģijas, – tagad būs absolūti skaidri redzamas Krievijas pretgaisa aizsardzībai, jo dienesta dežūru pirmo reizi uzsāk unikāla "Konteinera" tipa aizhorizonta radiolokācijas stacija, vēsta Sputnik Igaunija.

Jaunākā Krievijas RLS, saskaņā ar KF Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumu, Gaisa kosmisko spēku dienesta dežūru uzsāka svētdien, 1. decembrī, Mordovijas apdzīvotajā vietā Kovillkina. "Šis ir pirmais šī izstrādājuma paraugs valstī," pastāstīja militārpersonas.

Cтратегический бомбардировщик-ракетоносец Ту-160 Александр Новиков - Sputnik Latvija
Viedoklis
Stabilitātes ierocis: Krievija atjaunojusi stratēģisko bumbvedēju Tu-160M ražošanu

Sputnik jau ir rakstījusi, ka RLS "Konteiners" atradās dienesta izmēģinājuma dežūrā no 2018. gada 1. decembra. Tā spēj atsekot gaisa mērķus 240 grādu sektorā un vairāk nekā divus ar pusi tūkstošu kilometru attālumā.

Stacija spēs atklāt masveida aviācijas un spārnoto raķešu uzlidojumus, noteikt atsevišķu mērķu trajektorijas, tostarp taktisko lidmašīnu un stratēģiskās aviācijas, kā arī hiperskaņas lidaparātu trajektorijas.

Par īpašu jaunākās RLS plusu kļuvis tas, ka lidmašīnas, kuras ir izstrādātās pēc "stels" tehnoloģijas un samazina radiolokācijas redzamību, tai nav "neredzamas". Drīzumā plānots ieviest ierindā un dežūrā vēl dažus šādus paraugus.

"Konteiners" tiek izmantots kompleksā ar bruņojumā jau stāvošo "Voroņeža" tipa virshorizonta RLS, jo abas sistēmas ideāli papildina viena otru. Kad "Konteiners" atklāj raķešu startu aiz horizonta, informācija par to uzreiz tiks nodota "Voroņežai", kura sagaidīs raķetes savas redzamības zonā, precizēs parametrus un nomērķēs uz tām PGA līdzekļus.

Ziņu lente
0