Sputnik egle GUMā 33 valodās pastāstīs par Jaungada ziņām no visas pasaules

© SputnikНовогодняя елка Sputnik в ГУМе
Новогодняя елка Sputnik в ГУМе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad PSRS laikos Salaveci sāka aicināt ciemos uz mājām? Kur izdomāja Ziemassvētku egļu rotājumus? Atbildes uz šiem un daudziem citiem aktuāliem jautājumiem, kā arī jaunākas ziņas no dažādām pasaules malām GUMa apmeklētāji uzzinās no ziņu lentes, kas apvij egli.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Starptautiskās informācijas aģentūras un radio Sputnik digitālā egle ar ziņām no visas pasaules izaugusi Krievijas galvenajā laukumā. Šogad Sputnik atzīmē savu 5 gadu jubileju, un inovatīvā mākslas objekta uzstādīšana GUMa pirmajā līnijā kļuva par gaviļnieka dāvanu maskaviešiem un Krievijas galvaspilsētas viesiem.

© SputnikSputnik egle GUMā
Sputnik egle GUMā 33 valodās pastāstīs par Jaungada ziņām no visas pasaules  - Sputnik Latvija
Sputnik egle GUMā

Ko pieņemts likt uz Jaungada svētku galda Francijā un Itālijā? Kura ir visapmeklētākā Salaveča rezidence NVS valstīs? Kas ir galvenais Jaungada personāžs Kambodžā? Kad PSRS laikos Salaveci sāka aicināt ciemos uz mājām? Kur izdomāja Ziemassvētku egļu rotājumus? Atbildes uz šiem un daudziem citiem aktuāliem jautājumiem, kā arī jaunākas ziņas no dažādām pasaules malām GUMa apmeklētāji uzzinās no ziņu lentes, kas apvij egli.

Starptautiskā informācijas aģentūra un radio Sputnik, kura ietilpst mediju grupā "Rossija segodņa", strādā daudzās pasaules valstīs un zina visas pasaules valstu svētku tradīcijas. Tādēļ ziņas un apsveikumi būs daudzvalodīgi. Turklāt GUMa apmeklētāji un Sputnik un RIA Novosti lasītāji varēs atsūtīt savus Jaungada novēlējumus, kas tiks translētas uz egles. Lai to izdarītu, viņiem būs jāseko mūsu ziņām.

"Sputnik korespondenti strādā visā pasaulē. Šeit, uz Maskavas centru, arī brauc tūristi no dažādām valstīm. Ceru, ka viņiem būs patīkami pienākt klāt pie mūsu Sputnik egles, izlasīt Jaungada apsveikumus savā dzimtajā valodā un uzzināt, kā šie svētki tiek svinēti dažādās pasaules malās," norādīja Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" pirmais galvenā redaktora vietnieks Sergejs Kočetkovs.

Unikālais Sputnik inovatīvais mākslas objekts ir daļa no projekta "Jaungada Egles GUMā Sarkanajā laukumā", kurš tiek rīkots jau 12 gadu pēc kārtas. Tradicionāli valsts galvenā veikala partneru kompānijas pārvērš to par pasakainu mežu gandrīz uz diviem mēnešiem. Visi gribētāji varēs to izstaigāt no 27. novembra līdz 19. janvārim.

Starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" un Sputnik ir GUM-Slidotava, projekta "Jaungada Egles GUMā Sarkanajā laukumā" un GUM-Gadatirdziņš informatīvie partneri.

Посетители ярмарки на Красной площади - Sputnik Latvija
Zvaigznes debesīs: fantastiskās Jaungada pārvērtības Maskavā

Sputnik vietnes strādā 33 valodās, tostarp angļu, arābu, spāņu, itāliešu, ķīniešu, poļu, portugāļu, serbu, turku, franču un hindi. Sputnik vietnes sniedz lasītājam daudzveidīgu saturu: infografiku, fotoreportāžas, tiešo ēteru, video, interneta aptaujas. Līdztekus operatīvajām ziņām Sputnik publicē arī analītiskos materiālus un ekskluzīvas intervijas.

Sputnik informatīvo resursu auditorija sastāda vairāk nekā 60 miljonus apmeklētāju mēnesī, Sputnik China profila sekotāju skaits Weibo pārsniedz 10,5 miljonus. Divdesmit divos redakcijas centros visā pasaulē no Pekinas līdz Montevideo strādā vairāk nekā tūkstotis desmitiem tautību cilvēku. Galvenais Sputnik birojs atrodas Maskavā.

Ziņu lente
0