Students sarīkoja apšaudi Blagoveščenskas koledžā

© Foto : pixabayОхотничье ружье
Охотничье ружье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Blagoveščenskā apšaudes laikā Celtniecības un mājokļa un komunālās apsaimniekošanas koledžā bojā gājuši divi cilvēki, tostarp uzbrucējs.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Divi cilvēki gājuši bojā un trīs guvuši ievainojumus apšaudes laikā Celtniecības un mājokļa un komunālās apsaimniekošanas koledžā Blagoveščenska, Amūras apgabalā, tiek ziņots KF Izmeklēšanas komitejas mājaslapā.

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem, 19 gadus vecais students sarīkoja pašaudi koledžā ar uz viņa vārda reģistrētu medību šauteni. Šāvienu ievainojumu rezultātā bojā gājis 19 gadus vecs jaunietis, vēl trīs jaunieši – 17, 19 un 20 gadus veci – ir cietuši un nogādāti slimnīcā. Pēc pastrādātā ļaunprātis nošāvās.

Notikušā detaļas savā Instagram pastāstīja Pieamūras vadītājs Vasīlijs Orlovs.

"Amūras Celtniecības un mājokļa un komunālās apsaimniekošanas koledžā šodien notika traģēdija. Apšaude, kuras rezultātā bojā gājuši divi cilvēki un trīs ievainoti. Notikuma vietā patlaban strādā tiesībsargājošās un izmeklēšanas iestādes. Detaļas, motīvi un iemesli – pie tā šobrīd strādā operatīvie darbinieki. Dotajā brīdī ir zināms, ka uzbrucējs bijis viens un viņš ir gājis bojā," uzrakstīja gubernators.

Apšaudē Amūras Celtniecības un mājokļa un komunālās apsaimniekošanas koledžā cietušais 17 gadus vecais jaunietis ir pārcietis operāciju un atrodas reanimācijā smagā stāvoklī, ziņo Amūras apgabala Veselības ministrija. Pārējie divi cietušie atrodas operāciju zālēs, tostarp Aleksejs Golubņičijs, par kura nāvi kļūdaini rakstīja mediji, par to RIA Novosti paziņoja tuvs Alekseja draugs Kirills, tās pašas koledžas students.

Kirills norādīja, ka viņam nav bijis iespējas ieraudzīt biedru pēc nelaimes gadījuma, taču studenti, kuri bija auditorijā, pastāstīja, kā viss notika.

​"Kad šāvējs ieskrēja auditorijā, visi paslēpās, bet Ļoša – nē, pateica, ka viņš no viņa nebaidās. Pats ar šāvēju es neesmu sarunājies, un Aleksejs nav sarunājies, zinu, ka viņam bija viens draugs," pateica sarunas biedrs, norādot, ka nav dzirdējis par uzskatāmā šāvēja konfliktiem ar citiem audzēkņiem.

Apšaudes vietas Būvniecības koledžas tuvumā esošās Blagoveščenskas Agrārās koledžas students, paziņoja, ka šāvieni sākās jau uz ielas. Pēc viņa sacītā, apšaudes dēļ kaimiņu ēkā Agrārās koledžas studentus evakuēja, tas notika jau pēc nodarbību sākuma.

Šobrīd viss kvartāls apkārt koledžām ir norobežots, mācību nodarbības Būvniecības un kaimiņu Agrārajā koledžā ir pārtrauktas, studenti un pasniedzēji ir evakuēti. Notikuma vietā strādā policija, ātrā palīdzība, ugunsdzēsēji un mobilā īpašās nozīmes vienība.

Piektdien koledžā sāks strādāt psiholoģiski pedagoģiskā dienesta, metodiskās un konsultatīvās palīdzības speciālisti. Viņi sniegs psiholoģisko palīdzību studentiem un pedagogiem. Šobrīd ar studentiem strādā Izmeklēšanas komitejas darbinieki.

Ziņu lente
0