Ekonomists: Polijas paziņojumi saistībā ar "Ziemeļu straumi 2" izskatās jocīgi

© Photo Nord Stream 2 / Paul LangrockТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas premjers Mateušs Moraveckis kritizē ES par "Ziemeļu straumes 2" atbalstu. Pēc ekonomista Vladislava Giņko domām, Varšava cītīgi translē to, ko saka Vašingtonā.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs nosauca Polijas premjerministra Mateuša Moravecka sacīto par primitīvu propagandu. Iepriekš Moraveckis apsūdzēja Eiropas Savienības valstis gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecības atbalstīšanā.

"Domāju, viņš zina, ka Krievija ir pārbruņojusi savu armiju arī bez "Ziemeļu straumes 2". Taču Varšavai nav vērā ņemamu argumentu pret projektu. Vien murgi," uzrakstīja Puškovs Twitter.

Iepriekš Moraveckis pauda nožēlu, ka Eiropā atbalsta cauruļvada projektu.

"Ziemeļu straume 2" – tā ir Krievijas ieroču un Krievijas aizsardzības izdevumu apmaksāšana ar mūsu Eiropas naudu," paziņoja viņš Financial Times intervijā.

Radio Sputnik ēterā ekonomists, Krievijas Prezidenta Krievijas Tautsaimniecības un valsts dienesta akadēmijas pasniedzējs Vladislavs Giņko komentēja Moravecka paziņojumu.

"Kad Polijas varasiestādes pauž viedokli par "Ziemeļu straumi 2", rodas iespaids, ka viņi pauž Vašingtonas pozīciju. Vašingtona patiešām turpina runāt par to, ka "Ziemeļu straume 2" rada draudus Eiropai, taču patiesībā - Amerikas sašķidrinātās dabasgāzes ražotājiem. Kaut kādus citus draudus "Ziemeļu straume 2" nenes. Polijas varasiestādes cītīgi translē to, ko saka Vašingtonā, nesaprotot, ka vilciens jau ir aizgājis - "Ziemeļu straume 2" tiek īstenota, turklāt vairuma ES valstu interesēs. Tādēļ šādi paziņojumi izskatās samērā jocīgi. Tā ir nejēdzība un absurds. Polijai jāpauž viedoklis, kurš atbilst valsts, nevis Savienoto Valstu interesēm," pateica Vladislavs Giņko.

Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий - Sputnik Latvija
Politika
Polijas premjers apsūdzēja ES valstis vēlmē finansēt Krievijas aizsardzības nozari

Gāzesvads "Ziemeļu straume 2" paredz divu cauruļvadu izbūvi ar kopējo jaunu 55 miljardu kubikmetru gāzes no Krievijas piekrastes līdz Vācijas krastam.

Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Čehija, Ungārija, Slovākija, Rumānija iestājas pret jaunā gāzes vada būvniecību. Pēc viņu viedokļa, projekts rada ģeopolitiskās destabilizācijas riskus un var vest pie konkurences ierobežošanas. Nesen Dānija pēdējā izsniedza atļauju gāzesvada "Ziemeļu straume 2" izbūvei savā kontinentālajā šelfā.

ASV arī iebilst pret projekta īstenošanu, jo vēlas paplašināt savas sašķidrinātās dabasgāzes eksportu Eiropas tirgū un cenšas visiem spēkiem kavēt Krievijas lētās cauruļvadu gāzes tirgus attīstību.

Ziņu lente
0