Marija Zaharova izsmēja Lietuvas izdevuma rakstu par Sanktpēterburgu

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomāte pievērsa uzmanību tam, ka publikācija parādījusies tagad, elektronisko vīzu ieviešanas kontekstā. Pēc viņas domām, lietuviešus cenšas iebiedēt un atrunāt no brauciena uz Krieviju.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova izsmēja Lietuvas portāla Delfi publikāciju par Sanktpēterburgu.

Piektdien viens no lielākajiem medijiem Lietuvā publicēja informāciju lietuviešiem, kuri vēlas apmeklēt pilsētu Ņevas krastos. Raksta autors apgalvo, ka lietuviešiem jābūt gataviem sastapties ar rupjībām, smaidu trūkumu un dažnedažādiem apvainojumiem. Piemēram, portāla žurnālists apgalvo, ka apkalpojošie darbinieki izturas nepieklājīgi un rupji, starp pārdevējām sastopamas "dzērājas-komunistes", vēsta Sputnik Lietuva.

Žurnālists klāsta, ka Sanktpēterburgas iedzīvotaji varot izsmiet tūristus, ja uzzinās, ka viņi atbraukuši no Lietuvas.

"Nezinu, kam tas domāts, iespējams, cilvēkiem, kam nav inerneta pieslēguma. Pieļauju, ka tamlīdzīga situācija iespējama jūsu minētajā valstī. Taču pasaule ir atklāta, pasaule ir globalizēta, pasaule ir informatīvi pieejama, tāpēc tā patiešām ir iespēja pasmieties par cilvēkiem, kuri izplata tamlīdzīgas lietas," teica Zaharova.

Diplomāte akcentēja, ka tamlīdzīgi informatīvie bukleti laisti klajā arī pirms pasaules čempionāta futbolā, kas pērn aizritēja Krievijā. Zaharova atgādināja: cilvēki, kas ieradās Krievijas pilsētās noskatīties spēles, varēja pārliecināties, ka viss, ko stāsta par Krieviju tamlīdzīgos toņos, ir meli.

"Informācija parādījusies sakarā ar elektronisko vīzu ieviešanu. (..) Ja no šī resursa viedokļa iespējama tik bīstama situācija, par to vajadzēja runāt arī agrāk, ne tikai tad, kad tiek vienkāršots vīzu režīms tūristiem mūsu valsts apciemošanai. Acīmredzot vajag iebiedēt, vajag panākt, lai cilvēki nebrauktu, neredzētu visu paši savām acīm un tā tālāk," konstatēja Zaharova.

Augustā Delfi publicēja rakstu, kurā "Lietuvas pilsonis" drūmos toņos aprakstīja savu braucienu uz Kaļiņingradas apgabalu pēc elektronisko vīzu režīma ieviešanas.

Флаг России у здания посольства РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Krievijas samazina tūristu vīzas noformēšanas termiņu Latvijas pilsoņiem

Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs komentēja publikāciju un norādīja, ka Lietuvas mediji nodarbojas ar Kaļiņingradas apgabala melno PR, jo Krievijas reģions sāk konkurēt ar Baltijas republiku tūrisma jomā. Pēc diplomāta domām, raksts neapšaubāmi ir pasūtīts.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Latvijas pilsoņi tagad var apmeklēt Kaļiņingradu un Kaļiņingradas apgabalu, kā arī Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ar elektroniskajām vīzām, kuras tiek noformētas bez maksas. Noformēt vīzu ārzemnieki var, iesniedzot pieteikumu KF Ārlietu ministrijas portālā ne vēlāk kā četras kalendārās dienas pirms plānotā brauciena 30 kalendāro dienu termiņam ar atļauto uzturēšanās laiku norādītājos apgabalos līdz astoņām diennaktīm.

Ziņu lente
0