Miljons rubļu un pieredze pārvaldē: Latvijas iedzīvotāji pieteicas konkursam Krievijā

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Pāriet pie mediju bankasФинал конкурса управленцев "Лидеры России" в Сочи. День второй
Финал конкурса управленцев Лидеры России в Сочи. День второй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkursā "Krievijas līderi" tika saņemti aptuveni 234 tūkstoši pieteikumu no visiem Krievijas reģioniem un 68 pasaules valstīm, piedalījušies arī Latvijas iedzīvotāji.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Aptuveni 80 pieteikumi no Latvijas tika iesniegti konkursā "Krievijas līderi", informē konkursa vadītājs, autonomās nekomerciālās organizācijas ģenerāldirektors Aleksejs Komisārovs, vēsta RIA Novosti.

Kopumā viskrievijas pārvaldnieku konkursā, kurā piedalās arī ārvalstu pilsoņi, ir saņemti aptuveni 234 tūkstoši pieteikumu - no visiem Krievijas reģioniem un 68 pasaules valstīm. Tas ir rekords trīs konkursa sezonu laikā. Pirmajā gadā tika iesniegti 99 tūkstoši pieteikumu, otrajā - 227 tūkstoši.

Aktīvākie šogad bija Centrālā, Volgas un Ziemeļrietumu federālā apgabala iedzīvotāji. Tāpat aktīvi piedalījās cilvēki no Maskavas (45,2 tūkstoši pieteikumu), Sanktpēterburgas (18,5 tūkstoši) un Maskavas apgabala (13,9 tūkstoši).

Здание Московского государственного университета - Sputnik Latvija
Prestižs diploms vai vienvirziena biļete: kāpēc Latvijas jaunieši dodas studēt uz Krieviju

No ārzemēm visvairāk pieteikumu bija no Ukrainas - 659, Baltkrievijas - 501, Kazahstānas - 417, Uzbekistānas - 152, Latvijas - 76.

Pieteikumu skaita līderis ir specializācija "Finanses un tehnoloģijas" – vairāk nekā 61 tūkst. Otrajā vietā ierindojās "Zinātne" (22 272 pieteikumu). Trešo vietu pēc saņemto pieteikumu skaita ieņēma "Veselības aprūpe" (9 745 pieteikumu).

Konkurss "Krievijas līderi" ir atvērtās platformas "Krievija - iespēju valsts" un autonomās nekomerciālās organizācijas projekts. Šogad konkurss tiks papildināts ar trim profesionāliem virzieniem: zinātne, veselības aprūpe, finanses un tehnoloģijas.

Piedalīties konkursā aicināti jebkuras valsts krievvalodīgie pilsoņi, ja tie atbilst vispārējām vecuma un vadības stāža prasībām. Kandidātam jābūt ne vecākam par 55 gadiem, viņam jābūt darba pieredzei vadošā amatā ne mazāk kā pieci gadi. Dalībniekiem līdz 35 gadu vecumam ir atviegloti nosacījumi: pietiek ar divu gadu darba pieredzi vadošā amatā. Reģistrēšanas laikā ārvalstu dalībniekiem jāapstiprina gatavība strādāt Krievijā vai tās pārstāvniecībās ārvalstīs.

Konkursa finālisti saņems grantu izglītībai miljonu rubļu apmērā, bet uzvarētāji - iespēju gada laikā strādāt kopā ar vienu no labākajiem vadītājiem biznesa un valsts pārvaldes jomā.

Ziņu lente
0