Baltieši brauc uz Sanktpēterburgu: e-vīzu pieteikumu skaits mērāms desmitos tūkstošu

© © Sputnik / ЮрченкоКазанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга
Казанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā ar elektroniskajām vīzām, kas stājušās spēkā kopš 1. oktobra, Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu apmeklējuši aptuveni seši tūkstoši ārzemju tūristu, tostarp no Irānas un Filipīnām.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Aptuveni 20 tūkstoši ārzemnieku iesnieguši pieteikumus elektronisko vīzu saņemšanai uz Sanktpēterburgu, paziņoja pilsētas tūrisma attīstības komitejas vadītājs Jevgēņijs Pankevičs, vēsta Piter.tv.

Viņš konstatēja, ka visaktīvāk pieteikumus iesniedz Baltijas un Skandināvijas valstu iedzīvotāji. Turklāt ar elektroniskajām vīzām reģionu jau ir apmeklējuši seši irāņi un 33 filipīnieši.

Родина-мать зовет! - центр памятника-ансамбля Героям Сталинградской битвы - Sputnik Latvija
Krievija pavēr robežas: Latvijas pilsoņi varēs paplašināt ceļojumu karti ar e-vīzu

Eksperti uzskata, ka jaunās vīzas ļaus palielināt Ziemeļu galvaspilsētas ienākumus par 1 miljardu rubļu. Paredzēts, ka tūristu plūsma pieaugs par 20-40%. Turklāt elektroniskās vīzas veicinās ārzemju viesu un investoru piesaistīšanu Pēterburgas biznesa pasākumiem.

Jūlijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā, sākot ar 2019. gada 1. oktobri. Septembra sākumā KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja sarakstu – 53 valstis, kuru pilsoņi var apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā iekļautas visas ES valstis.

Ārvalstnieki var noformēt vīzu Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā ne vēlāk kā četru kalendāro dienu laikā pirms plānotā brauciena uz laiku līdz 30 dienām ar atļauto uzturēšanās laiku līdz astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par e-vīzas noformēšanu netiek iekasēta.

Tāpat kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Ziņots, ka no jūlija līdz augustam ārvalstu tūristi saņēma 10 tūkstošus elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā.

No 2017. gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālajā apgabalā var iebraukt 18 valstu pilsoņi. Sarakstā iekļauta Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesen sarakstā pievienota Taivāna.

Ziņu lente
0