Bezmaksas e-vīza uz Sanktpēterburgu par 50 eiro: pelna uz tūristu rēķina

© © Sputnik / ЮрченкоКазанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга
Казанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektroniskās vīzas uz Sanktpēterburgu 53 valstu pilsoņiem tiek piedāvātas bez maksas – atliek atvērt KF ĀM mājaslapu, izvēlēties atbilstošo sadaļu un aizpildīt formu. Tomēr tīmeklī jau ir papilnam vietņu, kas piedāvā palīdzību vīzu noformēšanā par maksu.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Līdz ar elektronisko vīzu ieviešanu braucieniem uz Sanktpēterburgu sarosījušās kompānijas, kas piedāvā ārzemniekiem to noformēšanas pakalpojumus. Par to vidutāji iekasē maksu – no 20 līdz 50 eiro, vēsta "Fontanka".

Uzņēmumi piedāvā "profesionāli" aizpildīt anketu klienta vietā, konsultācijas dzimtajā valodā un pat elektroniskās vīzas piegādi, lai arī tā ir virtuāla – uz Krievijas robežas jāuzrāda tikai izdrukāts apstiprinājums, kas saņemts pa e-pastu.

Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas uz Pēterburgu ir ļoti populāras Latvijā un Igaunijā

Kompānijas, kas piedāvā šos pakalpojumus, cenšas reklamēties arī medijos, piemēram, piedāvā tiešaistes izdevumiem ziņās par e-vīzām aizvietot saites uz Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālo mājaslapu pret saitēm uz savām lapām, kas tūristiem sola noformēt e-vīzu uz Sanktpēterburgu. Par katru klientu piedāvā "partnerkomisiju" 20% apmērā, pastāstīja "Fontanka", kuras redakcija jau saņēmusi tādu piedāvājumu. Pie tam daži vidutāji pat piedāvā "paātrinātu" e-vīzas variantu, lai arī laika "standarta" noformēšanai ir pietiekami (piemēram, iebraukšana ieplānota pēc 5 dienām, bet KF ĀM noformē vīzu četru dienu laikā). Nav nekādu garantiju, ka klients vispār saņems vīzu.

Atgādināsim, ka jūlijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par elektroniskās vīzas režīma ieviešanu Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā no 2019. gada 1. oktobra. Septembra sākumā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja sarakstu – 53 valstis, kuru pilsoņi var apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā iekļautas visas ES valstis.

Jau pirmajā dienā, kad tika sākta e-vīzu pieteikumu pieņemšana, iesniegumus nosūtīja aptuveni trīs tūkstoši cilvēku.

Ārvalstnieki var noformēt vīzu Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā ne vēlāk kā četru kalendāro dienu laikā pirms plānotā brauciena uz laiku līdz 30 dienām ar atļauto uzturēšanās laiku līdz astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par e-vīzas noformēšanu netiek iekasēta.

Elektroniskās vīzas Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai ir derīgas iebraukšanai un izbraukšanai no KF ar gaisa transportu, autotransportu un ūdens transportu, kā arī neizmantojot transportlīdzekļus tikai sekojošajos robežkontroles punktos: lidosta "Pulkovo"; jūras kontroles punkti "Visocka", "Sanktpēterburgas Lielā osta" (Jūras stacija), "Sanktpēterburgas Pasažieru osta"; automobiļu kontroles punkti "Ivangoroda", "Torfjanovka", "Brusņičnoje", "Svetogorska"; gājēju caurlaides punkts "Ivangoroda".

Паром компании Silja Line - Sputnik Latvija
Baltiju uztrauc Krievijas elektroniskās vīzas

Ieceļošana ar elektroniskajām vīzēm ar dzelzceļa transportu tehnisku iemeslu dēļ nav iespējama.

Tāpat kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Ziņots, ka no jūlija līdz augustam ārvalstu tūristi saņēma 10 tūkstošus elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā.

No 2017. gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālajā apgabalā var iebraukt 18 valstu pilsoņi. Sarakstā iekļauta Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesen sarakstā pievienota Taivāna.

Ziņu lente
0