Eksperts: ASV nāktos kārtīgi padomāt, pirms provocēt Krieviju ar mācībām

© Foto : из архива автораЧлен-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин
Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava un Minska neļaus NATO mierīgi pastiprināt spēkus pie to robežām un veiks nepieciešamos pasākumus, ir pārliecināts eksperts Vladimirs Kozins.

RĪGA, 10. oktobris – Sputnik. Nākamā gada pavasarī ASV plāno organizēt lielāko karaspēka pārvešanu uz Eiropu pēdējo 25 gadu laikā. Saskaņā ar vācu izdevuma Spiegel datiem, spēki tiks izvērsti Baltijas valstīs un Polijā plašo militāro mācību "Defender 2020" ietvaros, vēsta Sputnik Lietuva.

Пресс-конференция президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске - Sputnik Latvija
Baltkrievijas prezidentu satrauc NATO plašās mācības Baltijā

Atzīmēts, ka manevros piedalīsies aptuveni 37 tūkstoši karavīru no 19 valstīm. To starpā – aptuveni 20 tūkstoši kareivju no ASV. Mācību mērķis – celt NATO cīņasspēju un potenciālo draudu kolektīvās savaldīšanas iemaņas.

Krievijas Globālās drošības pētījumu nacionālā institūta zinātniskās padomes loceklis, Maskavas valsts starptautisko attiecību institūta Militāri politisko pētījumu centra vadošais eksperts Vladimirs Kozins pastāstīja, ka Krievijas reakcija par tāda mēroga militārajām mācībām būs ārkārtīgi negatīva.

"Tāda veida mācības, kas pieder pie liela mēroga manevru kategorijas, kurās iesaistīti Jūras spēki, Gaisa spēki un smagā bruņutehnika, iespējams uzskatīt par ļoti nopietnu militāro gatavošanos vai gatavošanos plašai karadarbībai. Nevēlos pareģot gatavošanos karam, taču arī tas ir iespējams," bilda eksperts.

Viņš uzsvēra, ka Krievija un Baltkrievija, pret kuru tāpat vērsts amerikāņu gaidāmo karaspēļu asmens, atbildei uz NATO darbībām, domājams, tāpat cels savu militāro gatavību un savā teritorijā izvērsīs papildu spēkus pretdarbībai.

"Tāpēc amerikāņiem vajadzētu kārtīgi padomāt, pirms nodarboties ar tamlīdzīgām provokatīvām militārajām mācībām, pie tam vēl Krievijas un Baltkrievijas Republikas tiešā tuvumā," secināja Kozins.

Ziņu lente
0