Krievijas speciālisti veikuši S-500 izmēģinājumus Sīrijā

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasТактические учения войск ВКО РФ с боевыми стрельбами
Тактические учения войск ВКО РФ с боевыми стрельбами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tehnika tiek izmēģināta skarbos tehniskajos un klimatiskajos apstākļos un strādā burtiski "uz robežas". Tikai šāds ekspluatācijas režīms ļauj konstatēt trūkumus, informēja speciālisti.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Sīrijā pārbaudīti Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas S-500 "Prometei" svarīgākie elementi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Izvestija".

Informācijas avoti Aizsardzības ministrijā un kara rūpniecības kompleksā sarunā ar izdevumu atklāja, ka pārbaužu laikā speciālisti konstatējuši "zināmas problēmas" tehnikas darbā, taču tās izdevies ātri novērst.

Precizēts, ka izmēģinājumi jau ir noslēgušies un atzīti par sekmīgiem.

Зенитные ракетные системы С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Krievijā uzsākuši S-500 ražošanu

Krievijas Gaisa kara spēku komandiera bijušais vietnieks NVS pretgaisa aizsardzības apvienotās sistēmas jautājumos ģenerālleitnants Aitečs Biževs atzīmēja, ka bruņojuma izmēģinājumos pirms tā piegādes armijai īpaša uzmanība tiek pievērsa visu sistēmas komponentu netraucētam darbam.

Pēc viņa vārdiem, tehnika "tiek izmēģināta skarbos tehniskajos un klimatiskajos apstākļos un strādā burtiski "uz robežas". "Tikai šāds ekspluatācijas režīms ļauj konstatēt trūkumus. Kad apkopoti un aktos iekļauti dati par visiem bojājumiem un problēmām, sākas to novēršanas darbs," viņš pastāstīja un piebilda, ka Sīrija ir ļoti piemērota tamlīdzīgiem izmēģinājumiem, jo tur vienmēr ir augsta gaisa temperatūra un liels daudzums putekļu.

Ģenerālis piebilda, ka radiolokācija stacijām nākas strādāt visu diennakti – situācija Sīrijā ir nemierīga, un zenītniekiem pastāvīgi jāuztur radiolokācijas lauks.

PGA jaunā sistēma S-500

S-500 ražošana sākās jūnijā. Valsts korporācijas "Rosteh" ģenerāldirektors Sergejs Čemezovs atklāja, ka Krievija pagaidām šos kompleksus nepārdos "ne par kādu naudu", tie vispirms tiek būvēti Krievijas armijas vajadzībām.

Sistēmas darbības rādiuss sasniedz 600 kilometrus. Tā spēs identificēt un vienlaikus likvidēt līdz desmit ballistiskos mērķus, kas pārvietojas ar ātrumu līdz 7 km/sek. Tāpat tai būs iespēja likvidēt arī hiperskaņas raķešu kaujas blokus.

S-500 būtiski pārsniegs pašlaik bruņojumā iekļautā ZRK S-400, kā arī tā amerikāņu konkurenta  Patriot Advanced Capability-3 iespējas.

Ziņu lente
0