Valstu saraksts ir apstiprināts: kas varēs ieceļot Krievijā par brīvu

© SputnikНевский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург
Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja valstu sarakstu, kuru pilsoņi, sākot no 1. oktobra, varēs apmeklēt Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ar bezmaksas elektronisko vīzu.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Saskaņā ar Krievijas valdības vadītāja parakstīto dokumentu, šajā sarakstā ir iekļautas 53 valstis, tostarp visas Eiropas Savienības valstis, vēsta Sputnik Igaunija.

Šo valstu pilsoņi jau drīkst ar elektronisko vīzu ieceļot Kaļiņingradas apgabalā un Krievijas Tālajos Austrumos, savukārt no 2021. gada 1. janvāra ārvalstu tūristi varēs saņemt elektroniskās vīzas braucieniem uz visiem Krievijas reģioniem, vēsta RIA Novosti.

Kā jau iepriekš esam stāstījuši, dekrētu par ieceļošanu Pēterburgā un Ļeņingradas apgabalā ar elektronisko vīzu no 2019. gada 1. oktobra Krievijas prezidents parakstīja jau šī gada jūlijā. Pēc tam valdībai bija jāapstiprina valstu saraksts, kuru pilsoņi  varēs izmantot šādu iespēju, kas arī tika izdarīts.

Elektronisko vīzu var noformēt KF ĀM portālā četras dienas pirms ieceļošanas valstī.

Vienreizējās elektroniskās vīzas tiek izsniegtas tūrisma, darījuma un humanitāro nolūku braucieniem un ļauj atrasties noteikta apgabala teritorijā ne ilgāk par astoņām dienām kopš ieceļošanas brīža. Elektroniskā vīza ir derīga 30 dienu garumā.

Konsulārā nodeva par e-vīzas izsniegšanu netiek iekasēta.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs pastāstīja, kad elektroniskās vīzas sāks darboties visā KF teritorijā

Pēc Krievijas vēstniecības Igaunijā padomnieka Dmitrija Lickaja domām, bezmaksas elektronisko vīzu ieviešana palielinās tūristu plūsmu uz Krieviju un kļūs pa pirmo soli pie bezvīzu režīma.

Visacīmredzamākie elektronisko vīzu ieviešanas mērķi uz Sanktpēterburgu ir pierobežas sakaru attīstība, pirmām kārtām ar Somiju un Igauniju. "Krievijas reģionālo pierobežas sakaru attīstība ir mūsu politiskā, ekonomikas un humanitārās politikas prioritāte," paziņoja Lickajs.

Turklāt viņš ir pārliecināts, ka ciešāka komunikācija starp cilvēkiem, kuri dzīvo šajos reģionos, veicinās spriedzes mazināšanos arī politikas jomā.

"Jo vairāk humanitāro sakaru, kultūras un tūristu apmaiņas, jo vieglāk būs virzīt projektus ekonomikas nozarē. Būs daudz grūtāk radīt spriedzi informatīvajā un politiskajā telpā, ja Igaunijas iedzīvotāji ieraudzīs, ka Krievijas tēls ir tāls no tā, kādu to bieži apzīmē noteikti mediji," cer Lickajs.

Ziņu lente
0