Krievijā atbildēja uz Kijevas paziņojumu par Ukrainas karogu Vladivostokā

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasВид на Владивосток и мост через пролив Босфор Восточный на остров Русский во Владивостоке
Вид на Владивосток и мост через пролив Босфор Восточный на остров Русский во Владивостоке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka ukraiņu politiķiem nāktos labāk parūpēties par saviem iedzīvotājiem.

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. Krievijas politiķi atbildēja uz Ukrainas infrastruktūras ministra Vladimira Omeļana vārdiem par zilidzelteno karogu pār Sevastopoli, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Omeļans komentēja Francijas prezidenta Emanuela Makrona vārdus par Eiropu "no Lisabonas līdz Vladivostokai". Pēc viņa domām, Eiropa par tādu kļūs vien tad, kad virs Vladivostokas tiks pacelts Ukrainas karogs, kā tas esot bijis "pirms simt gadiem".

Министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян  - Sputnik Latvija
Ukrainas ministrs solās pacelt valsts karogu virs Vladivostokas

Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka ukraiņu politiķiem nāktos labāk parūpēties par saviem iedzīvotājiem.

"Kijevas politiķiem ir jādomā nevis par Krievijas un G7 attiecībām vai par "Ukrainas karogu pār Vladivostoku", bet gan par iemesliem, kuru dēļ Ukraina strauji zaudē iedzīvotājus. Vēl 5-10 gadi visādu Suprunu, Omeļanu un viņiem līdzīgo politikas, un no Ukrainas ne puse pāri nepaliks," viņš uzrakstīja Twitter.

Politiķis atgādināja arī bijušā Ukrainas premjerministra Nikolaja Azarova teikto – viņš norādīja, ka neatkarības galvenais rezultāts ir Ukrainas izmiršana: mirstības pieaugums, dzimstības sarukums, medicīnisko rādītāju pasliktināšanās. Viņš pavēstīja, ka pirmā pusgada laikā iedzīvotāju skaits Ukrainā samazinājies gandrīz par 150 tūkstošiem cilvēku.

Sapņot nav kaitīgi

Senators Francis Klincēvičs ieteica Ukrainas valdībai ķerties pie konflikta noregulēšanas Donbasā, nevis sapņot par karogu pār Vladivostoku.

"Domāju, Francijas prezidents Emanuels Makrons būs pamatīgi pārsteigs, ja uzzinās, kā Ukrainā traktē viņa vārdus par Eiropu "no Lisabonas līdz Vladivostokai". Šodien objektīvā realitāte ir nevis Ukrainas karogs Vladivostokā, par ko var sapņot tikai galīgi jucis cilvēks, bet gan Krievijas karogs Doņeckas galvenajā laukumā Krievijas Valsts karoga dienā – tāda ir Donbasa iedzīvotāju reakcija pēc Ukrainas varasvīru politikas šajā reģionā," viņš paziņoja.

"Izglītība vairs nav vajadzīga"

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzskata, ka ukraiņu politiķa vārdi ir baismīgi.

Ukrainas parlamenta V-VII sasaukumu deputāts Vladimirs Oļeiņiks - Sputnik Latvija
Ukrainas politiķis: par karu ar Krieviju Ukrainā sapņo tikai pustrakie

"Un tas "kā pirms simt gadiem" attiecas ne tikdaudz uz Ukrainas, cik uz okupācijas karogiem šajā reģionā. Tas ir, de Golla filozofija ir izkropļota līdz nepazīšanai, un miermīlīgas sadarbības vietā vienotā telpā no Lisabonas līdz Vladivostokai Eiropai caur Ukrainu pasniedz gluži citādas koncepcijas," viņa atzīmēja.

Ukrainas infrastruktūras ministrs ir pazīstams ar virkni skandalozu paziņojumu. Tostarp viņš aktīvi uzstājās par dzelzceļu satiksmes slēgšanu ar Krieviju, kaut gan tieši vilcieni uz Maskavu ieņem līdera pozīcijas Ukrainā ienesīguma ziņā. Turklāt Omeļans solījās iebraukt Maskavā ar tanku un ieteica ukraiņiem bruņoties un "atgūt Kubaņu un Maskavu".

Ziņu lente
0