Kļuvis zināms, kādēļ ievilkās KF mācības "Okeāna vairogs" – bez NATO neiztika

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВыход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений "Запад-2017"
Выход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений Запад-2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF JMF galvenais komandieris Nikolajs Jevmenovs paskaidroja, kādēļ militārās mācības "Okeāna vairogs 2019" Baltijas jūrā ilga gandrīz divas reizes ilgāk, nekā plānots.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. KF Jūras militārās flotes mācības "Okeāna vairogs 2019", kuras norisinājās Baltijas jūrā no 1. līdz 15. augustam, sākotnēji bija plānots noslēgt 9. datumā. Kādēļ manevri ieilga, paskaidroja KF JMF galvenais komandieris Nikolajs Jevmenovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Intervijā avīzei "Krasnaja Zvezda" viņš norādīja, ka tam ir divi iemesli – laikapstākļi un Ziemeļatlantijas alianses darbības. "Apstākļi, kuros tika rīkotas mācības, tostarp hidrometeoroloģisko situāciju JMF spēku darbības rajonos un NATO apvienoto Jūras karaspēku reaģēšanas raksturs uz mūsu darbībām, prasīja papildu laiku," paskaidroja Jevmenovs.

"Šobrīd ar pilnu pārliecību var runāt par to, ka mērķi, kuri tika uzstādīti mācībās, ir sasniegti," pateica KF JMF galvenais komandieris.

Iepriekš ziņots, ka "Okeāna vairogs 2019" mācībās piedalās aptuveni 10 tūkstoši militārpersonu, kuģu grupējumu veido 49 kaujas vienības un 20 nodrošinājuma kuģi, tāpat manevros ir iesaistīti 58 Krievijas JKS un GKS lidaparāti. Mācību mērķis bija pārbaudīt JMF spēku gatavību aizsargāt nacionālās intereses un apgūt flotes spēku pārvaldes iemaņas.

Esam stāstījuši, ka pēdējo gadu laikā Baltijas jūrā iezīmējusies nebijusi ASV un NATO militārā aktivitāte. Rietumos to skaidro ar nepieciešamību savaldīt "Krievijas draudus" pēc Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā.

Maskavā vairākkārt norādījuši, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai NATO valstij. Pēc KF ĀM Sergeja Lavrova sacītā, NATO ir labi zināms, ka Maskavai nav nekādu plānu kādam uzbrukt, taču tā izmanto to kā ieganstu, lai Krievijas robežu tuvumā izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu.

Ziņu lente
0