"Nekā jauna": Maskavā novērtēja Polijas piedāvājumu "Krievijas savaldīšanai"

© Sputnik / Максим БлиновСпасская башня Московского Кремля
Спасская башня Московского Кремля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas loceklis Francs Klincevičs nosauca par absurdu pašu poļu varasiestāžu jautājuma uzstādījumu.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Maskavā reaģēja uz Polijas ārlietu ministrs Jaceka Čaputoviča paziņojumu par to, ka Amerikas karaspēku izvietošana Polijā spēlēs svarīgu lomu "Krievijas savaldīšanā", vēsta Sputnik Lietuva.

Iepriekš Polijas ārpolitikas iestādes vadītājs norādīja, ka, ja reģionā atradīsies starptautiski karaspēki, "Krievija divreiz padomās par kara līdzekļu izmantošanu".

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Polijas ĀM vadītājs nosauca veidu kā "savaldīt Krieviju"

Valsts domes NVS, Eirāzijas integrācijas lietu un attiecību ar tautiešiem komitejas priekšsēdētāja vietnieks Viktors Vodolackis nosauca šo paziņojumu par kārtējo veidu lieku reizi izrādītu lojalitāti ASV.

"Nekā jauna nav, kārtējā Eiropas Savienības iebiedēšana ar kaut kādiem iedomātiem Krievijas "draudiem"," pateica viņš sarunā ar RT.

Tāpat parlamentārietis piebilda, ka Krievija nekad nevienam nav uzbrukusi, bet gan "aizsargājusies no ienaidniekiem".

Savukārt Valsts domes Aizsardzības komitejas pirmais priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Šerins salīdzināja Varšavas varasiestāžu uzvedību ar bērniem Jaungada pasākumā, kuriem izdala pantiņus.

"Tā amerikāņi izdala tekstus visiem valsts līmeņa ierēdņiem, un viņi pēc kārtas tos atstāsta. Bet tā taču ir mežonība, kad valsts pati lūdz, lai tās teritorijā ieved pēc iespējas vairāk ārvalstu karaspēku," citē viņa vārdus RIA Novosti.

Tāpat deputāts aicināja nepievērst nekādu uzmanību paziņojumiem, kuri skan no Polijas par Amerikas karaspēku izvietošanu.

Arī Federācijas Padomē novērtēja Čaputoviča sacīto. Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas loceklis uzsvēra, ka Polijas plānu īstenošanas gadījumā Krievija patur tiesības atbildes pasākumiem. Turklāt viņš nosauca par absurdu pašu "savaldīšanas" jautājuma uzstādījumu.

Раймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года - Sputnik Latvija
Maskavā komentēja Latvijas prezidenta vārdus par "Krievijas savaldīšanu"

Iepriekš ASV paziņoja, ka vēlas palielināt karspēku skaitu Polijas teritorijā no 4,5 tūkstošiem līdz 5,5 tūkstošiem cilvēku. Tāpat tika ziņots, ka Varšava un Vašingtona vienojās par Amerikas izlūkošanas bezpilota lidaparātu MQ-9 eskadriļas izvietošanu Polijā.

Taču Tramps negrasās sūtīt papildspēkus uz Eiropas kontinentu, bet gan cer pārdislocēt Eiropā jau esošos karavīrus. Jūnijā viņš paziņoja, ka varētu samazināt kontingentu, kurš atrodas Vācijā.

Ziņu lente
0