Lavrovs pastāstīja, kad elektroniskās vīzas sāks darboties visā KF teritorijā

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektronisko vīzu ieviešana visā Krievijas teritorijā stimulēs tūrismu, tostarp ekoloģisko tūrismu, paziņoja Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Elektroniskās vīzas ieceļošanai visā Krievijas teritorijā var tikt ieviestas pusotra gada garumā, paziņoja KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs. Patlaban šāda kārtība darbojas tikai Vladivostokā un Kaļiņingradā, no 1. oktobra – Pēterburgā, vēsta RIA Novosti.

"Mēs virzāmies pie tā, lai pēc pusotra gada visi mūsu partneri varētu izmantot elektroniskās vīzas ieceļošanai Krievijas Federācijā, kas, protams, stimulēs tūrismu, tostarp ekoloģisko," pateica Lavrovs, uzstājoties Viskrievijas jauniešu izglītības forumā "Jēgu teritorija".

Pēc ārpolitikas iestādes vadītāja teiktā, jau 95 valstīm ir vienošanās ar Krieviju par bezvīzu režīmu.

"Gandrīz visa Latīņamerika kļuvusi par bezvīzu teritoriju. Es saprotu, ka tas ir patālu. Bezvīzu režīms darbojas arī ar lielāko daļu mūsu kaimiņvalstu," piebilda Lavrovs.

Atgādināsim, ka kopš 2017. gada ar elektronisko vīzu Krievijas Tālo Austrumu federālā apgabala teritorijā drīkst ieceļot 18 valstu pilsoņi. To vidū Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesen sarakstā iekļāva Taivānu.

Аэропорт Пулково, Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas atbalstīja, bet ar ko braukt: Pēterburga piedāvā jaunus variantus

Kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 52 valstu, tostarp arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, pilsoņiem. Šāda vīza ir derīga 30 dienas un atļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš ieceļošanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, jāaizpilda pieteikuma veidlapa specializētā Krievijas ĀM portālā.

Analoģisks režīms tiks ieviests no 1. oktobra Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā. Attiecīgu dekrētu parakstīja KF prezidents Vladimirs Putins. Valstu saraksts, kuru pilsoņiem būs pieejama bezmaksas elektronisko vīzu noformēšana uz Sanktpēterburgu, pagaidām nav apstiprināta. Taču KF vēstniecības Igaunijā padomnieks Dmitrijs Lickajs paziņoja, ka Igaunija (tātad, iespējams, arī Latvija) ar lielu varbūtības daļu tiks iekļauta šajā sarakstā.

Ziņu lente
0