Krimas ukraiņu kopiena lūdza Lielbritānijas pārstāvi ANO nestāstīt pasakas

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasДевушки сидят за столиком в уличном кафе в Севастополе
Девушки сидят за столиком в уличном кафе в Севастополе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Lielbritānijas pastāvīgā pārstāve ANO Kārena Pīrsa apgalvoja, ka Ukrainas pilsoņi pussalā atrodoties "šausmīgā stāvoklī".

RĪGA, 15. augusts – Sputnik. Krimas ukraiņu kopienas vadītāja Anastasija Gridčina palūdza Lielbritānijas pastāvīgo pārstāvi ANO Kārenu Pīrsu apmeklēt pussalu, nevis stāstīt pasakas par ukraiņu "šausmīgo stāvokli", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Otrdien britu diplomāte, uzstājoties Drošības Padomes sēdē par starptautisko humanitāro tiesību problēmām, paziņoja, ka Krimas iedzīvotāji ar Ukrainas pilsonību it kā atrodoties šausmīgā strāvoklī, un viņiem bloķēta piekļuve svarīgākajiem sociālajiem pakalpojumiem tāpēc, ka viņi nav mainījuši pilsonību. Pie tam situāciju ar humanitārajām tiesībām Krimā Pīrsa salīdzināja ar Dienvidsudānu, Mali un Sīriju.

"Tas viss ir kā lieliskajā angļu pasakā "Alise Aizspogulijā", kad kārtējais Klaburrāvis stāsta mums pasaku,"teica Gridčina.

Viņa atklāja, ka situācija Krimā kardināli atšķiras no Lielbritānijas pārstāves apgalvojumiem. Ukraiņu kopiena palīdz saņemt Krievijas pilsonību, un interesentu skaits ar katru dienu pieaug.

Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Politika
Krievijā paskaidroja Kijevai, kāpēc Krimu nebiedē "ūdens blokāde"

Rietumvalstu un Ukrainas ierēdņi jau vairākkārt stāstījuši par ukraiņu "bēdīgo" stāvokli Krimā. Pie tam nekādas masveida sūdzības no pašu ukraiņu puses nav vērojamas. Vēl vairāk, Ukrainas iedzīvotāji labprāt ierodas pussalā kā tūristi vai apciemo tuviniekus un draugus.

Krima iekļāvās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014.gadā, kurā vairāk nekā 96% Krimas pussalas un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju atbalstīja pāriešanu Krievijas sastāvā.

Rietumvalstu delegācijas, kuru sastāvā bija Vācijas, Francijas un pat ASV pārstāvji, vairākkārt apmeklējuši pussalu no 2014.gada un pievērsuši uzmanību reģiona straujajai attīstībai. Pussalas vadība uzsvēra, ka reģions ir pieejams visiem – ikviens var savām acīm paskatīties, kā patiesībā dzīvo krimieši.

Ziņu lente
0