ASV "daudz uzzinājušas" pēc incidenta pie Arhangeļskas, paziņoja Tramps

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmēģinājumos Anhangeļskas apkaimē gājuši bojā pieci "Rosatom" darbinieki, viņi tika pavadīti pēdējā gaitā pirmdien.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. ASV "daudz uzzinājušas" pēc sprādziena Krievijas šķidrās degvielas reaktīvā dzinēja izmēģinājumu laikā armijas poligonā Arhangeļskas apgabalā, paziņoja valsts prezidents Donalds Tramps, vēsta Sputnik Lietuva.

Savienoto Valstu līderis gan neprecizēja, ko gribējis teikt ar šo frāzi un ko tieši amerikāņi "uzzināja", taču viņš klāstīja, ka ASV ir "analoģiskas, lai arī mūsdienīgākas tehnoloģijas".

"Krievijas Skyfall (Krievijas perspektīvā starpkontinentālā spārnotā raķete "Burevestņik" NATO kodifikācijā – red.) sprādziens lika cilvēkiem raizēties par gaisu netālu no objekta un tālu aiz tā robežām!" Tramps uzrakstīja savā mikroblogā Twitter.

Nav tieši zināms, kāpēc prezidents nolēmis, ka runa ir par "Burevestņik".

Iepriekš amerikāņu izdevums The New York Times, atsaucoties uz informācijas avotiem ASV izlūkdienestā, ziņoja, ka incidents, iespējams, noticis ar neierobežota darbības attāluma spārnoto raķeti ar kodoldzinēju 9M730 "Burevestņik", ko NATO apzīmē SSC-X-9 Skyfall.

В РФ впервые показали неуязвимую ракету Буревестник - Sputnik Latvija
Varenais "Vētrasputns": Krievija pirmo reizi demonstrējusi raķeti ar kodoldzinēju

Pagājušajā nedēļā šķidrās degvielas reaktīvā dzinēja izmēģinājumu laikā armijas poligonā Arhangeļskas apgabalā atskanēja sprādziens. Gāja bojā pieci Krievijas Eksperimentālās fizikas zinātniski pētnieciskā institūta darbinieki A.Vjušins, J.Koratajevs, V.Ļipševs, S.Pičugins un V.Jankovskis. Vēl trīs cilvēki guvuši traumas un atrodas slimnīcā.

Pirmdien Sarovā notika atvadu ceremonija, "Rosatom" darbinieki tika apglabāti ar militāru godu pilsētas kapu goda vietā. Plānots uzstādīt pieminekli izmēģinātājiem.

Visi bojāgājušie EFZPI darbinieki pēc nāves saņems valsts apbalvojumus.

Ziņu lente
0