Ārzemnieki aktīvi piesakās e-vīzām uz Kaļiņingradas apgabalu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasГорода России. Калининград
Города России. Калининград - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iesniegti pirmie simti iesniegumu bezmaksas vienreizējās elektroniskās vīzas noformēšanai, aktīvāko ārzemnieku vidū ir Lietuvas pilsoņi.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. No 1. jūlija 53 valstu (tostarp 35 Eiropas valstu) pilsoņi var veikt braucienu uz Krievijas Kaļiņingradas apgabalu ar vienreizējo elektronisko vīzu.

Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas valdības lēmumu. Iepriekš šāda kārtība tika ieviesta Krievijas Tālajos Austrumos.

Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Nosaukti ārvalstu tūristu vidū populārākie Krievijas reģioni

"Elektroniskās vīzas derīguma termiņš sastāda 30 kalendārās dienas ar atļauto uzturēšanās laiku līdz astoņām diennaktīm. Noformēt jaunu vīzu var tikai pēc esošā elektroniskā dokumenta derīguma termiņa beigām. Konsulārā nodeva par šādu vīzas veidu netiek iekasēta. Tā ir vienreizēja – vienai iebraukšanai/izbraukšanai Kaļiņingradas apgabalā," paziņoja žurnālistiem reģionālās starptautisko un starpreģionālo attiecību aģentūras vadītāja Alla Ivanova.

E-vīza tiek noformēta vismaz četras dienas pirms robežas šķērsošanas, taču ne agrāk kā 20 dienas pirms plānotā iebraukšanas datuma. Iesniegums par elektroniskās vīzas saņemšanu tiek noformēts Krievijas ĀM Konsulārā departamenta mājaslapā, iesniegumam tiek pievienota fotogrāfija. Sākumā pieteikumi tiek pieņemti tikai krievu vai angļu valodā.

Kā vēsta Krievijas mediji ar atsauci uz TASS, pirmajā bezmaksas e-vīzas darbības dienā fiksēta pretendentu aktivitāte tās saņemšanai. Sevišķi Lietuvas pilsoņu vidū.

"Deviņās stundās bija iesniegts vairāk nekā 150 pieteikumu (šobrīd jau vairāk) elektronisko vīzu saņemšanai no dažādām valstīm. Visvairāk no Lietuvas, taču daudz arī no Vācijas un Norvēģijas," paziņoja Kaļiņingradas apgabala kultūras un tūrisma ministrs Andrejs Jermakons.

Золотое кольцо России. Суздаль - Sputnik Latvija
"Daudz ēdamā un nav lāču": čehu tūristus izbrīnījis brauciens uz Krieviju

Lietuvā, Polijā un Vācijā tuvākajās dienās norisināsies speciāli pasākumi, kuru ietvaros pilsoņiem detalizēti pastāstīs par vienreizējām vīzām elektroniskā dokumenta veidā Krievijas rietumos vistālāk esošā reģiona apmeklēšanai. Speciāli šim mērķim Gdaņskā tiks atvērt birojs.

Ārzemju tūristiem Kaļiņingradas apgabalā tiek piedāvāts uzturēties SPA viesnīcās, apmeklēt medicīnas un kosmētiskos salonus, gastronomiskās degustācijas un iespēju iegādāties dzintara izstrādājumus.

Kā jau iepriekš stāstīts, 2020. gada pavasarī ceļošana ar auto maršrutā Rīga – Kaļiņingrada – Gdaņska kļūs ērtāka, savukārt auto furgonu tranzīts – ātrāks.

2020. gada martā darbu uzsāks jaunais starptautiskais automobiļu robežkontroles (SRKP) "Dubki" un Krievijas un Lietuvas robežas Kaļiņingradas apgabala Ņemanas rajonā, ceļš līdz robežai tiks paplašināts līdz četrām joslām. Caurlaides spēja tiek vērtēta 4000 transportlīdzekļu apmērā diennaktī.

Ziņu lente
0