Krievijas Federācijas Padome brīdina: Polija var kļūt par trieciena mērķi

© U.S. Air Force via APИспытания межконтинентальной баллистической ракеты Minuteman III
Испытания межконтинентальной баллистической ракеты Minuteman III - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis brīdināja par sekām, pie kā var novest Polijas valdības politika – valsts teritorijas pārpildīšana ar amerikāņu karavīriem.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Polijas valdība nāktos padomāt par sekām, pie kā var novest tās lēmums dislocēt savā teritorijā ASV armijas bāzes, norādīja Krievijas Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Senators konstatēja, ka ASV militārās klātbūtnes paplašināšana Polijā netiks atstāta bez atbildes no Maskavas puses.

"Protams, Krievija atbildēs – pastiprinās savas atbilstošās daļas šajā rajonā," – uzsvēra Vladimirs Džabarovs.

Politiķis brīdināja: gadījumā, ja no Polijas teritorijas notiks uzbrukums Krievijai, Polija pati kļūs par "mērķi atbildes triecienam".

"Polijā to acīmredzot nesaprot. iespējams, viņi vēlas kļūt par kāda militāro bāzi," norādīja Krievijas politiķis.

Алексей Леонков - Sputnik Latvija
Eksperts: NATO palielinās militāro mācību skaitu Baltijā

"Pie tam no drošības viedokļa ASV spēku izvietošana Polijai neko nedos," piezīmēja Vladimirs Džabarovs.

Iepriekš vēstīts, ka Vašingtona un Varšava vienojušās par izlūkošanai un uzbrukumam piemēroto amerikāņu bezpilota lidaparātu MQ-9 dislokāciju Polijā. Tāpat ASV apsolīja Polijas valdībai nosūtīt "Krievijas agresijas savaldīšanai" vēl vismaz tūkstoš karavīrus. Patlaban Polijā jau dislocēti 4,5 tūkstoši amerikāņu karavīru un valsts cenšas kļūt par ASV militārās klātbūtnes Austrumeiropā "kodolu".

17.jūnijā noskaidrojās, kur tieši Polijā plānots paplašināt amerikāņu militāro klātbūtni. Valsts aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks informēja, ka kopumā izraudzīti seši punkti, pārsvarā pie austrumu robežas.

"Līguma (ar ASV – red.) ietvaros mēs esam vienojušies par to, ka Polijā būs seš tādi punkti – vietas, kur atradīsies apakšvienības," atklāja politiķis Polijas radio ēterā.

Американский комплекс ПВО Patriot на параде в честь столетия Латвии - Sputnik Latvija
NATO organizē mācības ar Patriot pielietojumu 60 km attālumā no Kaļiņingradas

Iepriekš Maskava jau vairākkārt paudusi bažas par NATO militāro aktivitāti pie Krievijas robežām un brīdināja par tās negatīvajām sekām drošības aspektā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka alianses darbības, kas vērstas uz pasaulē esošās drošības sistēmas sagraušanu, nepaliks bez atbildes.

"Tādos apstākļos mēs esam spiesti adekvāti reaģēt, apvienojot stratēģiskās savaldīšanas pasākumus ar militāro vienību un daļu cīņas iespēju paplašināšanas plāniem," norādīja Šoigu Aizsardzības ministrijas kolēģijā.

Ziņu lente
0