Krimā nosaukuši ārzemnieku skaitu, kuri apmeklējuši pussalu kopš gada sākuma

© Foto : pixabay / tpsdaveКрым, замок "Ласточкино гнездо"
Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas varasiestādes atzīmē ārzemnieku interesi par pussalu ne tikai kā par atpūtas vietu, bet arī kā par drošas uzņēmējdarbības teritoriju.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Kopš šī gada sākuma Krimā paviesojušies vairāk nekā 100 tūkstoši ārvalstu tūristu. Šādus datus paziņoja Aleksejs Čerņaks, Krimas parlamenta Sanatoriju un kūrortu kompleksu un tūrisma komitejas vadītājs.

"No janvāra līdz maijam vairāk nekā 100 tūkstoši ārvalstu tūristu ieradās atpūsties Krimā. Tostarp vairāk nekā 4 tūkstoši no Eiropas Savienības un ASV. Vislielākā ārvalstu tūristu plūsma ir no Ukrainas," citē Čerņaka sacīto RIA Novosti.

Крым на карте - Sputnik Latvija
Eiropā pieaug cilvēku skaits, kuri uzskata Krimu par Krievijas daļu

Tāpat Krimas parlamentārietis pastāstīja, ka kruīzu lainera "Kņaz Vladimir" pakalpojumus šogad izmantos organizētas tūristu grupas no Vācijas, Serbijas, Ķīnas, Vjetnamas un citām valstīm.

Kā jau iepriekš stāstījām, arvien vairāk ārzemnieku ierodas Krimā ne vien atpūsties, bet arī nodarboties ar uzņēmējdarbību. Pēc Krimas Republikas Valsts padomes vadītāja Vladimira Konstantinova domām, tas liecina par to, ka reģionā bizness jūtas droši.

"Krima – tā ir investīciju un drošas uzņēmējdarbības teritorija, un, kā zināms, nekas tik ļoti nepiesaista uzņēmējus, kā ieguldītās naudas konjunktūra un apkārtējā drošība," paziņoja Konstantinovs Facebook.

"Ārzemnieku vēlmei attīstīt savu biznesu Krimā ir ļoti nozīmīga loma mums, es pat teiktu, ka tā ir laba zīme, – noteikts rādītājs tam, ka Krima attīstās, un sankciju spiediens daudziem ārvalstu kompāniju pārstāvjiem zaudē savu aktualitāti," piebilda Krimas Republikas Valsts padomes vadītājs.

Ziņu lente
0