Krievijas Su-27 pārtvēris ASV un Zviedrijas lidmašīnas virs Baltijas jūras

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasСамолеты-перехватчики Су-27
Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilots pavadīja ASV un Zviedrijas izlūkošanas lidmašīnas, nepieļaujot Krievijas gaisa telpas robežu pārkāpumu.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Krievijas iznīcinātājs Su-27 pacēlās gaisā, lai pārtvertu ASV un Zviedrijas Gaisa spēku lidmašīnas pie Krievijas robežām, informēja Aizsardzības ministrijas Informācijas un publisko sakaru departaments.

Incidents noticis pirmdien, 10. jūnijā virs Baltijas jūras, vēsta RIA Novosti.

"Krievijas iznīcinātāja ekipāža pietuvojās gaisa objektiem drošā attālumā un identificēja tos kā ASV Gaisa spēku izlūkošanas lidmašīnu RC-135 un Zviedrijas GS izlūkošanas lidmašīnu Gulfstream," teikts paziņojumā.

Pilots pavadīja abas lidmašīnas, nepieļaujot Krievijas gaisa telpas robežu pārkāpumu un ievērojot visus drošības pasākumus.

Atzīmēts, ka Krievijas lidmašīna lidoja atbilstoši gaisa telpas lietošanas starptautiskajiem noteikumiem.

Pēdējā laikā būtiski pieaugusi ārvalstu izlūkošanas lidmašīnu un bezpilota lidaparātu aktivitāte pie Krievijas robežām un Krievijas militārajiem objektiem ārvalstīs. Tie tiek regulāri fiksēti Krimas un Krasnodaras novada rajonā, virs Baltijas jūras un Krievijas militārajām bāzēm Sīrijā.

2018. gadā Krievijas Gaisa kosmisko spēku Radiotehnisko spēku vienības identificēja un pavadīja vairāk nekā 980 tūkst. lidaparātus. Aptuveni trīs tūkstoši no tiem ir ārvalstu kara lidmašīnas, no kurām vairāk nekā tūkstotis – izlūkošanas lidmašīnas.

Ziņu lente
0